x

Novi Pazar Challenge Race 2022

Novi Pazar Challenge Race 2022

1. Novi Pazar Challenge Race održaće se u subotu, 25. juna 2022. godine, u Novom Pazaru u organizaciji Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.


Novi Pazar Challenge Race predstavlja trku koja je deo čelendž lige Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije. Pripada kategoriji tzv. izazov trka za koje je karakteristična zemljana podloga, prirodne prepreke i šumske staze. Novi Pazar Challenge Race je insprisan konceptom trka koje se održavaju u Velikoj Britaniji i promovišu vrednosti drugarstva, motivacije i zabave. Amaterskog je karaktera i namenjena je svim rekreativcima koji žele da dožive trčanje na drugačiji način.


Ovogodišnji Novi Pazar Challenge Race održaće se na trim stazi Borići u Novom Pazaru, sa početkom u 10:00 časova.


KO? 1. Novi Pazar Challenge Race

ŠTA? trka, trčanje

KAD? 25. jun 2022. 

GDE? Novi Pazar 


Programom Novi Pazar Challenge Race-a predviđene je održavanje sledećih trka: Glavna trka na 7 km; Dečija trka na 60 m. Takođe programom manifestacije, predviđeno je da start dečije trke bude u 10:00 časova, dok je start glavne trke predviđen u 12:00 časova. Posle trke obezbeđena prigodna žurka za učesnike.


Pravo učešća na Novi Pazar Challenge Race-u imaće svi zainteresovani, uredno prijavljeni i psiho-fizički sposobni za ovakav vid aktivnosti, uz plaćanje startnine.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Novi Pazar Challenge Race-u obavljaće se do 20.06.2022. do 12:00h, putem online formulara.


Za najuspešnije takmičare/ke Novi Pazar Challenge Race-a u muškoj i ženskoj kategoriji na obe trke očekuju vredne nagrade, a partneri trke i Saveza za rekraciju i fitnes Srbije pripremili su nagrade i za prva tri mesta na dečijim trkama u svim kategorijama.


Napomena:

-Podela startnih paketa: Startni paketi se preuzimaju na dan trke, u subotu 25. juna od 09 do 11č na startnom mestu. Takmičari moraju doći i preuzeti svoj startni paket na vreme.

-Startni paket sadrži: medalju, NIKE majicu, startni broj, čip za elektronsko merenje vremena, okrepu tokom trke, izotonični napitak Hydrostar, magnezijum, suplementi iznenađenja, vaučer za popust za trke iz čelendž rejs lige Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije (50% maksimalne cene za sledeću trku), bezalkoholno pivo.

-Osim startnih paketa, svi učesnici dobijaju i elektronske sertifikate, video zapis svog prolaska kroz cilj, praćenje učesnika i rezultata u realnom vremenu.

-Dečija trka: Trka sa preprekama za najmlađe u tri starosne kategorije: do 7 godina, od 8 do 10 godina i od 11 do 12 godina. Staze za decu su dužine 400, 600 i 800 metara.

-Društvena odgovornost: Trail cleaner akcija kao aktivnost u prirodi, podrazumeva čišćenje planinskih staza i šetališta kroz prirodu, oslanjajući se na Plogging, pravac osmišljen u Švedskoj 2016. godine, a koji poziva na na aktivnost u prirodi i čini kombinaciju trčanja i sakupljanja otpada i smeća na koje nailazimo tokom aktivnosti. Sakupljanjem otpada tokom trčanja činimo dobro kako prirodi koja nas okružuje i krasi, tako i sami sebi kroz razvoj kognitivnih sposobnosti, moći opažanja, usmeravanja misli sa svakodnevnih aktivnosti na prirodu, uz samu fizičku aktivnost, kretanje, brojne čučnjeve i kardio vežbe koje samim tim doprinose očuvanju zdravog duha i tela.

-Okrepne stanice: Obezbeđene su okrepne stanice na početku, tokom trke i na kraju.

-Trajanje trke: Predviđeno vreme trajanja trke 2 sata.

-Bezbednost: O bezbednosti svih takmičara brine lekarska služba.

-Prostor za stvari: Obezbeđen je prostor za odlaganje stvari.

-Startni broj: Broj adekvatno postaviti na prednji deo majice, tako da ga ništa ne zaklanja.

-Rezultati: Preliminarni rezultati će biti istaknuti odmah na sajtu https://trka.rs/

-Foto: Obezbeđene su fotografije učesnika tokom trke i na cilju koje će biti objavljene nekoliko dana posle trke na zvaničnoj facebook stranici Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

-Iznos kotizacija je: za uplate do 10. juna 2.200,00 dinara; za uplate od 11. do 24. juna 2.900,00 dinara; na dan trke 3.300,00 dinara; dečija trka 1.000,00 dinara.


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 25.06.2022. do 25.06.2022.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Savez za rekreaciju i fitnes Srbije
Mesto: Novi Pazar
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: office@srfs.org.rs
Web sajt: http://www.srfs.org.rs
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...