x

Trka sa psima 2022

Trka sa psima 2022

1. Trka sa psima održaće se u nedelju, 05. juna 2022. godine, u Beogradu, u organizaciji rekreativnog trkačkog kluba Capital Crew Belgrade i Kinološkog društva 5ZONA.


Trka sa psima predstavlja #canicross format, što znači da na trci učestvuju timovi koje čini jedan pas i jedan čovek. Bez obzira da li ćete sve vreme trčati ili prošetati neki deo – 5. jun u parku Ušće je mesto okupljanja za sve šapice i njuške.


Ovogodišnja trka sa psima održaće se u parku Ušće u Beogradu, sa početkom u 11:00 časova.


KO? 1. Trka sa psima

ŠTA? trka sa psima, trčanje

KAD? 05. jun 2022. 

GDE? Beograd


Programom trke sa psima predviđeno je da ova trka zabavnog karaktera bude duga 2km, a staza obuhvatati različite podloge koje se smenjuju (trava, šljaka, beton, tartan). Trčaće se jedan krug. Staza će biti vidno obeležena celom dužinom, a start i cilj nalaziće se na istom mestu.


Takođe programom manifestacije, predviđeno je da start trke bude organizovan  u talasima, to jest u malim grupama od po 10 takmičara na svakih 30 sekundi.


U okviru manifestacije biće organizovana i MINI DOG EXPO izložba proizvođača opreme i hrane za pse, pet shopovi, proizvodi za negu pasa, klubovi za trening sa psima, veterinarske ordinacije, grooming saloni, servisi za šetanje psa…


Pravo učešća na trci sa psima imaće svi zainteresovani, uredno prijavljeni i psiho-fizički sposobni za ovakav vid aktivnosti, uz plaćanje startnine.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na trci sa psima obavljaće se do 29.05.2022. godine, u 12h, putem online formulara.



Napomena:

-Uslovi za učešće za ljude: učesnik mora biti star najmanje 14 godina. 

-Za učesnike mlađe od 18 godina, potrebna je pisana saglasnost roditelja/staratelja koja se potpisuje na dan trke pri preuzimanju startnog paketa.

-Uslovi za učešće za pse: pas mora biti star najmanje 1 godinu. Uz obavezu da je do 15. maja primio sve obavezne vakcine uključujući revakcinu za besnilo.

-Tim čine jedan čovek i jedan pas. 

-Nije dozvoljeno: učešće na trci bez psa; učešće na trci sa dva ili više pasa; učešće na trci bez povodnika.

-Pas mora biti na povodniku tokom trajanje cele trke. Savetuje se korišćenje ama za psa, i elastičnog povodnika za trčanje koji se vezuje oko struka trkača ili drži u ruci. 

-S obzirom na dužinu staze i zabavan karakter trke ne postoje obavezujući uslovi vezano za opremu za trčanje.

-Učesnici mogu da startuju u talasu u kom žele.

-Pratite uputstva organizatora trke i volontera u svakom trenutku. 

-Obratite pažnju na ostale učesnike trke. -Da biste mogli da čujete ostale trkače kao i volontere, molimo vas da trčite bez slušalica za muziku. 

-Zabranjeno je trčati bez psa, sa više pasa ili sa psom bez povodca.

-Startnina: 1.800 RSD za uplate do 29.04.; 2.500 RSD za uplate do 27.05.; 3.000 RSD za uplate na dan trke / peket ne sadrži majicu.

-Startni paket obuhvata startni broj, majicu trke, finišersku medalju, okrepu nakon trke, profesionalne slike sa trke, poklone sponzora.


Program trke sa psima 2022:

Nedelja 05. jun 2022.

09:00 - Otvaranje prijavnog centra za preuzimanje brojeva

10:30 - Zatvaranje prijavnog centra, nakon ovog termina preuzimanje brojeva više nije moguće

10:45 - Grupno zagrevanje

11:00 - Start trke po zonama

09:00 - 12:00 - MINI DOG EXPO


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 05.06.2022. do 05.06.2022.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Rekreativni trkački klub Capital Crew Belgrade; Kinološko društvo 5ZONA
Mesto: Beograd
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: info@capitalcrewbelgrade.com
Web sajt:
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...