x

Plavi krug oko Ade 2019

Plavi krug oko Ade 2019

8. Plavi krug oko Ade održaće se u nedelju, 10. novembra 2019. godine, u Beogradu, u organizaciji Udruženja za borbu protiv dijabtesa grada Beograda - Plavi krug.


Ovogodišnji Plavi krug oko Ade održaće se na stazi oko Savskog jezera (Ada Ciganlija) u Beogradu, sa početkom u 08:00 časova, a u skladu sa pravilima Atletskog saveza Srbije (ASS).


KO? 8. Plavi krug oko Ade

ŠTA? maraton, trka, trčanje

KAD? 10. Novembar 2019. 

GDE? Ada Ciganlija (Beograd)


Programom Plavog kruga oko Ade predviđeno je održavanje sledećih trka: Maratonska trka 42,195 km; Trka podrške 7,7 km. Takođe, programom manifestacije, start maratonske trke predviđen je u 10:00 časova kod Bandžija, dok je start trke podrške predviđen u 12:00 časova. U okviru propratne manifestacije predviđen je muzički program uz voditelja Nemanju Katanića, kao i provera glikemije.


Pravo učešća na Plavom krugu oko Ade  imaće svi zainteresovani, koji se osećaju psiho-fizički sposobnim za ovakav vid aktivnosti, uz plaćanje startnine u iznosu od 800 dinara po takmičaru/ki. * Učešće na trci zadovoljstva je besplatno.Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Plavom krugu oko Ade obavljaće se do 31.10.2019. godine, putem sajta https://trka.rs/event/149/  Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na trci podrške obavljaće se putem linka  https://trka.rs/race/365/  


Za najuspešnije takmičare/ke Plavog kruga oko Ade predviđene su sledeće nagrade: Prva tri mesta u muškoj i ženskoj konkurenciji u maratonu dobijaju nagradu; Svi koji završe maraton dobijaju medalju; *Nema novčanih nagrada, ni starosnih kategorija


Napomena:

-Preuzimanje startnih paketa u prostorijama Plavog kruga (Bulevar Zorana Đinđića 129) 7. i 8.11 od 17-20h. Isto važi i za trku podrške, kako se na dan trke ne bi pravila gužva.

-Trkači koji dolaze iz drugih gradova i država startne pakete će preuzeti na dan trke od 8-9:30

-Za trkače koji nisu iz Srbije, startnine plaćaju na dan maratona pri podizanju startnih paketa.

-Startnina za trku podrške se ne plaća, a ukoliko želite majicu trke "Plavi krug oko Ade" Cena majice je 500 dinara i uplatu možete izvršiti na broj računa koji dobijate prilikom prijave na portalu. Kupovinom majice pomažete Plavom krugu da nastavi sa daljim redovnim radom.

-Trka podrške nije takmičarskog karaktera i za nju se neće meriti vreme, umesto stratnog broja dobijate slogan "TRČIM ZA SLATKIŠE" jer je ovo trka podrške osobama koje žive sa dijabetesom.

-Merenje vremena na maratonskoj trci će biti elektronsko sa čipovima za maratonsku trku.

-Trka podrške i maraton su limitirani na 6 sati. 

-Staza: ravna, asfaltna, dužina kruga oko jezera je 7700 metara.

-Okrepa: Dve okrepne stanice po jednom krugu. Na okrepnim stanicama će biti volonteri koji će po zahtevu trkača meriti glikemije. 

-Obezbeđeni su šatori za presvlačenje takmičara. -Čuvanje stvari je obezbeđeno samo za maratonce.

-Trka podrške se može preći šetanjem, trčanjem i na rolerima.Program manifestacije - Plavi krug 2019

Nedelja, 10. novembar 2019. 

-08:00 - 09:30 - Preuzimanje startnih paketa 

-09.30 - 09.55 - Zagrevanje

-10:00 - Start maratona, kod Bandžija

-12:00 Trka podrske, start kod Bandžija 


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 10.11.2019. do 10.11.2019.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Udruženja za borbu protiv dijabtesa grada Beograda - Plavi krug
Mesto: Beograd
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: bojana.markovic@plavikrug.org
Web sajt: http://www.plavikrug.org
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...