x

Međunarodni Festival joge - Srbija 2019

Međunarodni Festival joge - Srbija 2019 Foto: Dragan Skorić / Savremenisport.com

U organizaciji Joga saveza Srbije, 10. i 11. avgusta održaće se jubilarni 10. Međunarodni festival joge - Srbija, u organizaciji Joga saveza Srbije, u saradnji sa Vojvođanskim joga savezom i Beogradskog joga saveza, a pod pokroviteljstvom Evropske joga federacije.


I ove godine, Međunarodni festival joge održava se na beogradskoj Adi na podijumu sa tribinama (ispred restorana Jezero).


Festival joge okuplja i predstavlja različite škole joge iz čitavog sveta. Na ovogodišnjem Festivalu učestvovaće Joga klubovi iz 42 grada Srbije, a očekuju se i gosti i učesnici iz inostranstva. 


KO? 10. Međunarodni festival joge - Srbija

ŠTA? joga, festival

KAD? 10. - 11. avgust 2019.

GDE? Ada Ciganlija (Beograd)


Joga klubovi će u programu predstaviti različite 

stilove joge kao što su: Art joga Similiris, Joga za zdravo starenje, Joga za zaposlene, Joga za decu, Joga u pripremi trudnica za porođaj, Joga hormonalne ravnoteže, Joga 

za muškarce


Svečano otvaranje 10. Međunarodnog festivala joge – Srbija 2019. održaće se u subotu 10. avgusta sa početkom u 18h. Festival joge otvoriće studenati Međunarodne joga akademije iz Beograda joga performansom, kojem će se pridružiti učesnici i posetioci festivala.


Ulaz na festival joge je slobodan.


Joga je sve popularnija i sve više prisutna u našoj svakodnevici, jer pomaže očuvanju i poboljšanju psiho-fizičkog zdravlja. Joga preporučuje svakodnevnu negu telesnog zdravlja 

joga asanama (položajima), tehnikama disanja (pranajama), tehnikama koncentracije, 

tehnikama relaksacije, ali i negu u drugim oblastima života. Joga afirmiše usvajanje zdravog životnog stila tj. negovanje i oplemenjivanje emotivne, intelektualne i socijalne dimenzije 

života.



Joga je disciplina samorazvoja. Joga pronalazi primenu u svim oblastima svakodnevice. 

Danas su tehnike joge prisutne u psihoterapeutskim metodama. Koriste se i kao sredstvo za postizanje vrhunskih rezultata u sportu i umetnosti. 


Značaj praktikovanja joge sve više se ogleda i u rezultatima koji se postižu u radu sa decom sa posebnim potrebama i osobama trećeg doba. Joga podstiče fizičko zdravlje, normalizuje aktivnosti fizioloških sistema, pomaže u uspostavljanju emocionalne ravnoteže, podstiče kreativno izražavanje, jača stvaranje oslonca u sebi, usmeravajući pojedinca ka otkrivanju unutrašnjih potencijala koji ga povezuju sa smislom.


U Srbiji je joga praksa obuhvaćena zakonskim propisima o sportu, ali i u zakonskim aktima koji je opredeljuju kao pomoćnu zdravstvenu metodu. 

 
Autor: Joga savez Srbije Održavanje: od 10.08.2019. do 11.08.2019.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Joga savez Srbije
Mesto: Beograd
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: https://yogasavezsrbije.com
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...