x

Vimbldon 2019

Vimbldon 2019

Gren slem teniski turnir Vimbldon (eng. Wibmledon - The Lawn Tennis Championships) održaće se u periodu od 01. do 14. jula 2019. godine, u Londonu (Engleska - Velika Britanija) u organizaciji All England Lawn Tennis Club-a i ITF-a.


Vimbldon predstavlja najstariji i najugledniji teniski turnir, koji se igra na travnatoj podlozi, održava se svake godine od 1877. godine (nije održavan u periodima 1915 – 1918 i 1940 - 1945), krajem juna i početkom jula i treći je po redu grend slem turnir u ATP World Tour sezoni posle otvorenog prvenstva Australije (Australijan open) i Francuske (Rolan Garos).


Ovogodišnji teniski gren slem turnir Vimbldon, održaće se na otvorenim travnatim teniskim terenima “Ol Ingland kluba” (eng. The All England Club) u predgrađu Londona (Engleska - Velika Britanija).


KO? Vimbldon

ŠTA? tenis, gren slem

KAD? 01. - 14. jul 2019.

GDE? London (Engleska)


Na ovogodišnjem turniru očekuje se uzbuđenje, zabava i vrhunski tenis uz učešće velikog broja tenisera i teniserki iz samog vrha svetskog tenisa, koji će se takmičiti u singlu i u dublu u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i dublu u mešovitoj (muško-žensko) konkurenciji.


Zanimljivosti:

  • Vimbldon predstavlja jedini gren slem teniski turnir koji se igra na travi.

  • Branioci titule sa prošlogodišnjeg turnira su: Novak Đoković u muškom singlu; Andželik Keeber u ženskom singlu; Mike Bryan i Jack Sock u muškom dublu; Barbora Krejčíková i Kateřina Siniaková u ženskom dublu; Alexander Peya i Nicole Melichar u miks dublu.

  • Prodaja ulaznica za Vimbldon 2019. obavljaće se putem sajta https://www.wimbledon.com/en_GB/tickets/index.html



Autor: Marko Skorić Održavanje: od 01.07.2019. do 14.07.2019.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: All England Lawn Tennis Club
Mesto: London (V. Britanija)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: https://www.wimbledon.com
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...