x

Konferencija sportske medicine Srbije 2019

Konferencija sportske medicine Srbije 2019

2. Međunarodna konferencija sportske medicine Srbije održaće se u periodu od 23. do 25. maja 2019. godine, u Beogradu, u organizaciji Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije uz podršku Internacionalne Federacije Medicine Sporta (FIMS) i Udruženja za medicinu sporta Srbije, a pod patronatom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Međunarodna konferencija sportske medicine Srbije predstavlja odličnu priliku da se povežu popularne i aktuelne teme 2019 iz različitih naučnih oblasti sa praktičnim uputstvima i vodičima u oblasti sportske medicine i sportskih nauka (kursevi i radionice). Poznato je da sportska medicina doprinosi sportskim dostignućima kao i očuvanju zdravlja sportista. Samim tim, zajednički zadatak i misija je stalno širenje i razmena novina, otkrića, tehnologija, znanja u oblasti sportske medicine i sportskih nauka. Prva konferencija sportske medicine održana je 2015. godine u organizaciji Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije u saradnji sa partnerima iz ortopedske bolnice Aspetar iz Katara. Druga međunarodna konferencija sportske medicine Srbije predstavljaće sjajnu priliku da se na jednom mestu okupe stručnjaci iz celog sveta, odnosno šansu za razvoj novih prijateljskih i profesionalnih veza među pojedincima i ustanovama.


Ovogodišnja konferencija sportske medicine Srbije, koja se održava pod sloganom “Nova dimenzija sportske medicine” održaće se u Sava Centru (ul. Milentija Popovića 9) u Beogradu, uz učešće međunarodno priznatih predavača iz oblasti sportske medicine i sportskih, ali i više od 1000 lekara različitih specijalnosti i stručnjaka iz sportskih nauka, kao i poznatih sportista.


KO? 2. Konferencija sportske medicine Srbije

ŠTA? sportska medicina, konferencija

KAD? 23. - 25. maj 2019

GDE? Sava Centar (Beograd)


Programom konferencije sportske medicine Srbije, između ostalog, predviđeno je obrađivanje i sledećih tema: “Skrining vrhunskih sportista” (Prof Mats Borjesson, FIMS, Švedska); “Nove tehnike u dijagnostici i tretmanu” (Prof Demitri Constantinou, FIMS, Južna Afrika); “Procena faktora poremećaja ljudskog pokreta i rizika od povreda” (dr Predrag Bozic, SISSM, Srbija); “Razvoj A modela za siguran i efikasan povratak sportu nakon povreda” (Prof Rado Pisot, Slovenija); “Poboljšanje zdravlja sportiste: Praćenje opterećenja u profesionalnom biciklizmu na visokom nivou kako bi se sprečile povrede i bolesti” (Prof Jeroen Swart, FIMS, Južna Afrika); “MRI dijagnostika” (Prof Marija Zdravković, Srbija); “Trenutni razvoj sportske medicine” (Prof Fabio Pigozzi, FIMS, Italija); “Poboljšanje rezultata konkurencije u elitnom i profesionalnom sportu - izazovi za sportsku medicinu i sportske nauke” (Prof. Dr. Branislav Jevtić, Srbija); “Suplementacija u timskom sportu - antioksidativna i druga svojstva” (Prof. dr Vladimir Jakovljević, Srbija); “Netolerancija na hranu i sportske performanse” (Prof dr Nenad Dikić, Srbija); “Tehnike pregleda i tretmana povreda u sportu” (više predavača); “Povrede mladih sportista - dijagnostika i tretman” (dr Dusko Spasovski); “Holistički pristup antidopingu za pravedniju budućnost sporta” (Prof Yanis Pitsiladis, FIMS, UK); “Inovacije u nauci o sportu - Vrhunski rezultati bez dopinga” (Irina Zelenkova, Rusija); “Multimodalni pristup dijagnozi i upravljanju mišićnih povreda” (Prof. Nael El Shal, UAE); “Šta timski lekar nije učio u medicinskoj školi” (Dr Mourad Ghrairi, UAE)


Takođe, programom manifestacije, predviđeno je da se održi i kardiološki kurs pod nazivom “Sport i vežbanje” koji će predhoditi konferenciji, a koji će biti organizovan u hotelu Trim u Beogradu, 22. i 23. maja 2019. godine.


Pravo učešća na konferenciji sportske medicine Srbije imaće svi zainteresovani, uredno registrovani, uz plaćanje kotizacije.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na konferenciji sportske medicine Srbije obavljaće se putem i-mejl adrese office@rzsport.gov.rs


Napomena:

  • Kotizacija: do 15.  marta 2019: Domaći učesnici 60 €, Ostali 110 €; od 15. marta 2015 do 30. aprila 2019: Domaći učesnici 70 €, Ostali 120 €; od 1. maja 2019 do 23. maja 2019: Domaći učesnici 75 €, Ostali 125 €.


Više informacija o konferenciji sportske medicine Srbije možete dobiti putem telefona +381 11 3545 585 i/ili i-mejla conference-office@rzsport.gov.rs


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 23.05.2019. do 25.05.2019.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Zavod za sport i medicinu sporta Srbije
Mesto: Beograd
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: conference-office@rzsport.gov.rs
Web sajt: http://www.sportsmedicineserbia-conference.rs
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...