x

Plivački maraton Ada Međica 2018

Plivački maraton Ada Međica 2018

Udruženje Ljubitelji Save i Dunava – Ada Međica, u saradnji sa Savezom za daljinsko, maratonsko i masters plivanje Srbije, predvođeni idejnim tvorcem i osnivačem, gospodinom Sašom Vasićem, organizuju treći po redu Međunarodni beogradski plivački maraton Ada Međica koji će se održati u nedelju, 12. avgusta sa početkom u 12:00 h na startnoj poziciji gornjeg špica prelepe ostrvske oaze Ade Međice.


Vođeni entuzijazmom osnivača ali i podrškom velikog broja donatora, među kojima se nalaze brojne kompanije ali i istaknuti pojedinci, poput predsednika upravnog odbora Ade Međice, gospodina Dobrivoja Tanasijevića, poznatijeg po pseudonimu Dan Tana, koji je zbog svog zalaganja proglašen i za doživotnog počasnog predsednika ovog plivačkog maratona, beogradski plivački maraton postao je jedan je od najznačajnijih takmičenja u kalendaru SRB OPEN WATTER CUP-a, a od ove godine uvršten je i u GSS GLOBAL SWIME SERIES – grupu najboljih plivačkih maratona na svetu.


Po procenama organizatora, treći beogradski plivački maraton okupiće preko 100 takmičara koji će u mešovitoj konkurenciji oprobati svoje plivačke veštine u dve trke. Prva trka, namenjena rekreativcima, pliva se nizvodno i dugačka je 1,5 km, dok je druga trka namenjrna profesionalnim i polu profesionalnim plivačima i pliva se ceo krug oko Ade Međice, uzvodno i nizvodno u dužini od 2,5 km. Obe trke boduju se, kako  u SRB Open Watter Cup-u tako i u GSS Global Swime Series.


Takmičenje je otvorenog tipa, a među učesnicima će se naći i neka od zvučnih imena iz sveta daljinskog plivanja. Učesnici plivačkog maratona biće podeljeni u 17 starosnih kategorija. Najmlađi će se nadmetati u kategoriji od 10 do 12 godina, dok trenutno najstariji prijavljeni učesnik ima čak 80 godina. Maloletni takmičari mogu učestvovati isključivo uz saglasnost roditelja ili staratelja.


„Ovo jedini maraton u kalendaru takmičenja koji se pliva i uzvodno i nizvodno zbog čega predstavlja pravi izazov za učesnike ali je ujedno i najbezbednija staza za takmičenje u Srbiji“ – kaže osnivač i idejni tvorac, gospodin Saša Vasić, inače plivački maratonac sa iskustvom dugim preko 15 godina i prvi plivač koji je oplivao Adu Međicu.


Takmičari se mogu prijaviti popunjavanjem on line prijave na sajtu Saveza za daljinsko-maratonsko i masters plivanje Srbije http://www.openwaterswim-serbia.org.rs ili na licu mesta u nedelju, 12. avgusta do 11:00 h.


Za sve učesnike i ljubitelje daljinskog plivanja obezbeđen je prevoz do Ade Međice sa pontona na Savskom keju koji se nalazi na samom kraju Gandijeve ulice, između blokova 70 i 44 i koji će na dan maratona saobraćati bez prestanka. Takmičarima je za simboličnu kotizaciju obezbeđen i lekarski pregled, ručak, piće, majica, medalja u kategoriji i medalja za isplivan maraton kao i lanč paket po izlasku iz vode. Najbolje očekuju i vredne novčane nagrade. Medicinsku i tehničku podršku obezbeđuje organizator.


Autor: Ljiljana Vukotić Održavanje: od 12.08.2018. do 12.08.2018.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Savez za daljnsko - maratonsko i masters plivanje Srbije
Mesto: Beograd
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://www.openwaterswim-serbia.org.rs
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...