x

Vidovdanska trka 2018

Vidovdanska trka 2018 Foto: Vidovdanska trka

22. Vidovdanska trka (eng. Vidovdan Road Race) održaće se u subotu, 23. juna 2018. godine, u Brčkom (Bosna i Hercegovina), u organizaciji Atletskog kluba Brčko.


Vidovdanska trka predstavlja otvoreno prvenstvo BiH i RS na 10 km, zvanično takmičenje EAA (Evropska atletska federacija) i zvanično takmičenje sa znakom IAAF i ujedno predstavlja jedinu atletsko-sportsku manifestaciju iz Bosne i Hercegovine koja je punopravni član AIMS (Svetske federacije trka i maratona).


Ciljevi organizatora trke su promocija sporta i zdravog života, posebno kod školske omladine, prevashodno kroz masovno učešće pripadnika tog uzrasta, omogućavanje atletičarima i atletičarkama iz BiH da učestvuju na takmičenju najvišeg međunarodnog ranga i omogućavanje da isti, kroz saradnju sa drugim organizatorima u svetu odlaze na velika međunarodna takmičenja, kao i promovisanje turističkih, kulturnih, privrednih i drugih potencijala Brčkog i  Republike Srpske.


KO? 22. Vidovdanska trka

ŠTA? trka, trčanje

KAD? 23. juna 2018.

GDE? Brčko (BIH)


Programom takmičenja u okviru ovogodišnje manifestacije  "Vidovdanska trka" pored glavne trke na 10 km predviđeno je da se održi i humanitarna trka. Takođe, programom manifesacije, predviđeno je održavanje i internacionalnog sajma sporta “SportExpo” u periodu od 21. do 24. juna 2018. godine.


Pravo učešća na Vidovdanskoj trci imaće svi zainteresovani, psiho-fizički sposobni takmičari/ke, koji su uredno prijavljeni, uz plaćanje kotizacije.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Vidovdanskoj trci obavljaće se putem online formulara na sajtu http://vidovdanskatrka.org/online-prijave-2018/


Za najuspešnije takmičare/ke Vidovdanske trke predviđene su vredne nagrade.


Napomena:

  • Svi učesnici trče na sopstvenu odogovornost.

  • Svi učesnici su dužni da se na stazi ponašaju u skladu sa oznakama i uputstvima službenih lica.

  • Sve startnine su osigurane.




Autor: Marko Skorić Održavanje: od 23.06.2018. do 23.06.2018.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Atletski klub Brčko
Mesto: Brčko
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: vidovdanskatrka@gmail.com
Web sajt: http://vidovdanskatrka.org
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...