x

Svetski kup u veslanju - Beograd 2018

Svetski kup u veslanju - Beograd 2018

1. Svetski kup u veslanju održaće se u periodu od 01. do 03. juna 2018. godine u Beogradu, u organizaciji Veslačkog saveza Srbije (VSS) i Svetske veslačke federacije (FISA), a pod pokroviteljstvom Ministartsva omladine i sporta Srbije i Grada Beograda.


Svetski kup u veslanju predstavlja veslačko takmičenje  iz tri dela koje se održava svake godine na tri različite lokacacije. Ovogodišnji Svetski kup u veslanju održaće se u Beogradu (Srbija), Lincu (Austrija) i Lucernu (Švajcarska).

Prvi ovogodišnji Svetski kup u veslanju održaće se na regatnoj stazi na Savskom jezeru (Ada Ciganlija) u Beogradu, u skladu sa pravilima Svetske veslačke federacije (FISA).

KO? 1. Svetski kup u veslanju

ŠTA? veslanje, svetski kup

KAD? od 01. do 03. juna 2018.

GDE? Ada Ciganlija (Beograd)


Programom Svetskog kupa u veslanju predviđena su takmičenja u sledećim disciplinama: Muškarci skif (1x), dubl skul (2x), dvojac bez kormilara (2-), četverac skul (4x), četverac bez kormilara (4-), osmerac (8+); Žene skif (1x), dubl skul (2x), dvojac bez kormilara (2-), četverac skul (4x), osmerac (8+); Muškarci laka kategorija dubl skul (2x), četverac bez kormilara (4-); Žene laka kategorija dubl skul (2x).

Takođe, programom manifestacije predviđeno je održavanje i Svetskog kupa u veslanju za sportiste sa invaliditetom, u sledećim disciplinama: Muškarci pojedinačno (PR1M1x, PR2M1x), Žene pojedinačno (PR1W1x, PR2W1x); Miks dubl skul (PR2Mix2x, PR3Mix2x); Miks četverac (PR3Mix4+); Muškarci dvojac bez kormilara (PR3M2-); žene dvojac bez kormilara (PR3M2-).

Pravo učešća na Svetskom kupu u veslanju imaće svi zainteresovani takmičari/ke prijavljeni od strane matičnih nacionalnih saveza i koji ispunjavaju uslove u skladu sa relevantnim pravilima.Autor: Marko Skorić Održavanje: od 01.06.2018. do 03.06.2018.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Veslački savez Srbije; Svetska veslačka federacija (FISA)
Mesto: Beograd
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: office@belgraderowing.org
Web sajt: http://belgraderowing.org
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...