x

Valjevski polumaraton 2018

Valjevski polumaraton 2018

1. Valjevski polumaraton održaće se u nedelju, 10. juna 2018. godine, u Valjevu, u organizaciji Sportskog udruženja Varatonac, a pod pokroviteljstvom grada Valjeva.


Ovogodišnji Valjevski polumaraton održaće se na ulicama Valjeva, sa početkom u 10:00 časova, a skladu sa pravilima Atletskog saveza Srbije (ASS).


Programom Valjevskog polumaratona predviđeno je održavanje sledećih trka: Polumaratonska trka (21,1 km): Trka zadovoljstva (10 km); Trka sa školarcem (500 m).


KO? 1. Valjevski polumaraton

ŠTA? polumaraton, trka, trčanje

KAD? 10. juna 2018.

GDE? Valjevo


Pravo učešća na Valjevskom polumaratonu imaće svi zainteresovani, psiho-fizički sposobni za ovakav vid aktivnosti, uz plaćanje startnine u iznosu od 1100 dinara za uplate do 15.04.2018. godine, odnosno 1200 dinara za kasnije uplate.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Valjevskom polumaratonu obavljaće se putem online formulara na sajtu http://valjevskipolumaraton.com/prijava/


Napomena:

  • Trasa trke - Obe trke počinju i završavaju se na Gradskom trgu, u Karađorđevoj ulici. Trasa je kružna, dužine 10,5km, što znači da će učesnici koji budu trčali polumaraton trčati dva kruga.Trasa delom ide pored zaštićenog prirodnog dobra Klisure reke Gradac gde će trkači moći da uživaju u pogledu na najčistiju reku u Srbiji. Drugi deo trase prolazi kroz stari deo grada koji je izgrađen još u tursko vreme, Tešnjar, gde će učesnici moći da vide jednu od gradskih celina 19 veka sačuvanih u Srbiji, u kojoj se nalazi veći broj zanatskih radnji.

  • Okrepa za sve učesnike je obezbeđena od strane organizatora i biće postavljena na nekoliko vidnih i jasno obeleženih mesta na stazi i ciljnoj zoni.

  • Vremenski limit trka je 4 sata.

  • Svi koji uplate izvrše do 31.05.2018. u svom startnom paketu će imati i majicu.

  • Prijave se mogu vršiti sve do početka trke, kao i na dan trke. Oni koji se prijave 08.06. i 09.06. sa sobom pri preuzimanju startnog paketa moraju imati dokaz o uplati.

  • Starosna granica za polumaraton i trku zadovoljstva je 15 godina, uz pisanu saglasnost roditelja.

  • Svi učesnici polumaratona i trke zadovoljstva će dobiti startni broj koji moraju nositi tokom cele trke na jasno vidljivom mestu i koji ne sme biti prekriven drugim odevnim predmetom.

  • Svaki takmičar mora da nosi isključivo broj pod kojim je prijavljen.

  • Ekipe hitne pomoći biće raspoređene duž staze na vidnim i jasno obeleženim mestima.

  • U slučaju nepoštovanja pravila trke, korišćenja bilo kakvih prevoznih sredstava, kretanja van označene staze, zamene ili gubitka startnog broja, nesportskog ponašanja i nepoštovanja odluka organizatora, takmičar će automatski biti diskvalifikovan.

  • Organizator zadržava pravo da u bilo kom trenutku i bez prethodne najave napravi izmene na stazi, okrepnim stanicama i stanicama za pomoć, a ne kasnije od 7 dana pred početak trke. O eventualnim promenama učesnici će biti obavešteni putem web stranice. U slučaju elementarnih nepogoda, trka može biti otkazana.

  • Svi učesnici svojim učešćem daju saglasnost organizatoru da sav snimljeni fotografski i video materijal možd biti javno prikazivan i objavljen u promotivne svrhe.

  • Svaka osoba učešćem u bilo kojoj trci potvrđuje da učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu sa svojim zdravstvenim stanjem i sposobnostima, svesna rizila od raznih vrsta povreda i moguće smrti.

  • Svi učesnici prihvataju da organizator ne snosi bilo kakvu vrstu odgovornosti za eventualnu štetu nastalu učešćem na manifestaciji, posredno ili neposredno, izazvanu sopstvenom krivicom ili nepažnjom, ili krivicom i nepažnjom drugih učednika ili trećih lica, pre, za vreme ili nakon manifestacije.

  • Učesnik je odgovoran za bilo koji oblik štete prema drugim učesnicima ili trećim licima koju je prouzrokovao sopstvenom krivicom ili nepažnjom.

  • Učesnici su dužni da za vreme trajanja manifestacije poštuju pravila objavljena od strane organizatora, volontera i policije.

  • Učesnici se odriču prava da sudskim putem od organizatora potražuju naknadu za bilo kakvu štetu nastalu učešćem u trci.


Više informacija o Valjevskom polumaratonu možete dobiti putem telefona +381 (0) 64 37 68 939.


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 10.06.2018. do 10.06.2018.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: SU Varatonac
Mesto: Valjevo
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: varatonac@gmail.com
Web sajt: http://valjevskipolumaraton.com
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...