Somborski polumaraton 2018

39. Somborski polumaraton održaće se u nedelju, 20. maja 2018. godine, u Somboru, u organizaciji Atletsko rekreativnog kluba Somaraton, a pod pokroviteljstvom grada Sombora.


Ovogodišnji Somborski polumaraton održaće se na novoj stazi koja ima sertifikat AIMS-a, na ulicama Sombora, sa startom u ulici Kralja Petra I u 10:00 časova, a u skladu sa pravilima Atletskog saveza Srbije (ASS).


Programom Somborskog polumaratona predviđeno je održavanje sledećih trka: Polumaraton (21.097 km); Štafetna trka (3x7 km); Trka zadovoljstva (7 km).


Pravo učešća na Somborskom polumaratonu imaće svi zainteresovani koji se osećaju psiho-fizički sposobnim za ovakav vid aktivnosti, u nekoj od sledećih kategorija: 1. Kategorija M20 – do 29 godina (rođ. 1989. i mlađi); 2. Kategorija M30 – od 30 do 39 godina (1979. – 1988.); 3. Kategorija M40 – od 40 do 49 godina (1969. -1978.); 4. Kategorija M50 – od 50 do 59 godina (1959. – 1968.); 5. Kategorija M60 – od 60 do 69 godina (1949. – 1958.); 6. Kategorija M70 – preko 70 godina (rođ. 1948. i stariji); 7. Kategorija Ž30 – do 35 godina (rođ. 1983. i mlađe); 8. Kategorija Ž40 – od 36 do 49 godina (1969. – 1982.); 9. Kategorija Ž50 – preko 50 godina (rođ. 1968. i starije); uz plaćanje startnine.

KO? 39. Somborski polumaraton

ŠTA? polumaraton, štafetna trka, trka na 7 km

KAD? 20. maja 2018.

GDE? Sombor


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Somborskom polumaratonu obavljaće se do 07.05.2018. godine, u 12h, putem online forumulara na sajtu http://trka.rs/event/74/


Za najuspešnije takmičare/ke Somborskog polumaratona predviđene su sledeće nagrade: Polumaraton - Robne nagrade partnera trke za apsolutne pobednike; Robne nagrade partnera trke za najbolje u kategorijama; Plakete za apsolutne pobednike; Plakete za pobednike u kategorijama u polumaratonu; Štafetna trka - Robne nagrade partnera trke za apsolutne pobednike; Plakete za apsolutne pobednike.


Napomena:

 • Staza: Polumaratonci trče tri kruga po sedam kilometara sledećim ulicama: Kralja Petra Prvog, pa desno na Venac Radomira Putnika, da bi trkači nastavili levo u Radišićevu ulicu kojom trče sve do ukrštanja sa ulicom Kamenka Gagrčina, kada nastavljaju desno u ulicu Kamenka Gagrčina kojom trče do ukrštanja sa ulicom Vase Stajića, kada nastavljaju levo ulicom Vase Stajića sve do ukrštanja sa Skopljanskom ulicom, kada trče desno u ulicu Skopljansku kojom nastavljaju sve do ukrštanja sa ulicom Svetozara Miletića, te opet nastavljaju desno u ulicu Svetozara Miletića kojom trče sve do ukrštanja sa Vencem Radomira Putnika, kada nastavljaju levo Vencem Radomira Putnika i kreću se ka Konjevićevoj ulici i Vencu Živojina Mišića i dalje ka ulici Miloša Obilića, da bi trkači nastavili ka Čonopljanskom putu gde prave okret kod Banjalučke ulice i vraćaju se istim putem nazad do Venca Živojina Mišića kada nastavljaju levo i trče Vencem Živojina Mišića sve do ukrštanja sa Vencem Stepe Stepanovića, kada trče desno Vencem Stepe Stepanovića sve do ukrštanja sa trgom Cara Uroša kada trkači sreću levo na trg Cara Uroša gde trče na platou do zgrade Gradske uprave ("Županija") gde prave okret i trče istim putem do ukrštanja sa Vencem Stepe Stepanovića kada nastavljaju pravo i utrčavaju u ulicu Kralja Petra I gde kod mesta "Start-Cilj" završavaju krug.

 • Svi učesnici dobijaju učesnički paket koji sadrži: kesu, čipovani startni broj, majicu trke, bon za ručak, unikatnu livenu učesničku medalju (nakon ulaska u cilj), pokolne partnera trke.

 • Proglašenje apsolutnih pobednika i pobednika po kategorijama obaviće se odmah na mestu starta trke te se mole takmičari da se ne udaljavaju dok se ne završi ceremonija dodele nagrada.

 • Učesnik koji trči polumaratonsku trku ne može biti učesnik odnosno rangiran u štafetnoj ili trci na 7 kilometara već samo i jedino u polumaratonskoj trci.

 • Svi prijavljeni takmičari koji do tog dana nisu kompletirali prijavu odnosno uplatili startninu brišu se sa zvaničnog spiska prijavljenih.

 • Kompletnom prijavom se smatra prijavljivanje i uplata startnine do 07. maja 2018. godine.

 • Nakon ovog datuma prijava nije moguća.

 • Startnina za polumaraton iznosi 1.400,00 dinara.

 • Svi prijavljeni učesnici će kompletne podatke o uplati startnine dobiti nakon popunjenog prijavnog formulara i u e-mejlu o potvrdi izvršene prijave.

 • Preuzimanje startnih paketa, svlačionice i garderoba su u prostorijama HKUD "Vladimir Nazor" (Venac Radomira Putnika 26) od 8 sati do 9.15 časova! (200 metara od mesta START).

 • Svaki učesnik, uvidom u svoje zdravstveno stanje i fizičku pripremljenost, na svoju odgovornost učestvuje u trci što je dužan na prijavnom listu i potpisati.

 • Takmičari mlađi od 18 godina, moraju imati pismenu saglasnost roditelja ili trenera.

 • Takmičari trče na vlastitu odgovornost.

 • Organizator može odstraniti trkača koji ne može nastaviti trku ili se nepropisno ponaša. Vremenski limit trke je 3 sata.

 • Trasa trke je zatvorena za saobraćaj.

 • Trkače prati i obezbeđuje Policijska uprava Sombor - Odeljenje saobraćajne policije i služba Hitne medicinske pomoći.

 • Od 11 sati je svečani ručak za trkače u u prostorijama HKUD "Vladimir Nazor"(Venac Radomira Putnika 26).

 • Start štafetne trke je u nedelju 20. maja 2018. godine na ulici Kralja Petra I u 10:00 h. Trka startuje zajedno sa polumaratonskom trkom i ide potpuno istom trasom kao i polumaratonska trka.

 • Štafete imaju tri izmene. Svaka izmena je na 7 kilometara i predstavlja jedan krug koji istrče polumaratonci. Izmena štafeta je na ulici Kralja Petra I (neposredno kod startno-ciljne ravnine).

 • Kategorije takmičara u štafetnoj trci: Apsolutno muška kategorija (tri muška člana ekipe ili dva muška člana ekipe i jedan ženski član) Apsolutno ženska kategorija (tri ženska člana ekipe ili dva ženska člana ekipe i jedan muški član)

 • Prijave štafetna trka: Prijave za štefetnu trku počinju 07. februara 2018. godine elektronskom prijavom na portalu http://trka.rs/event/74/ Elektronske prijave se zatvaraju 07. maja 2018. godine u 12:00h. Nakon ovog datuma prijava nije moguća.

 • Učesnici koji trče štafetnu trku, prilikom popunjavanja prijavnog formulara, u polju "Klub" unose ime štafete pod kojom nastupaju.

 • Svi prijavljeni timovi koji do tog dana nisu kompletirali prijavu odnosno uplatili startninu brišu se sa zvaničnog spiska prijavljenih.  

 • Članovi štafetnih timova kod kojih se po zatvaranju prijava nekompletiraju sve tri prijave biće prebačeni na trku od 7 km.

 • Kompletnom prijavom se smatra prijavljivanje i uplata startnine do 07. maja 2018. godine. Startnina po štafeti iznosi 4.200,00 dinara.

 • Svi prijavljeni učesnici će kompletne podatke o uplati startnine dobiti nakon popunjenog prijavnog formulara i u e-mejlu o potvrdi izvršene prijave.

 • Preuzimanje startnih paketa, svlačionice i garderoba su u prostorijama HKUD "Vladimir Nazor" (Venac Radomira Putnika 26) od 8 sati do 9.15 časova! (200 metara od mesta START). takmičari dobijaju startni broj (tri broja po timu) i jedan višekratni čip po timu koji menjaju/preuzimaju prilikom svake izmene.

 • Takmičari koji trče štafetnu trku nose višekratni čip koji stavljaju na članak noge i koji međusobno menjaju prilikom razmena sa kolegama iz tima!

 • Start trke na 7 kilometara je u nedelju 20. maja 2018. godine na ulici Kralja Petra I u 10:00 h. Trka startuje zajedno sa polumaratonskom trkom i ide potpuno istom trasom kao i polumaratonska trka.

 • Cilj ove trke je nakon prvog kruga koji prave polumaratonci, kada učesnici ove trke utrčavaju u ciljnu ravninu na ulici Kralja Petra I.

 • Kategorije takmičara u trci na 7 kilometara: Apsolutno muška kategorija Apsolutno ženska kategorija

 • Trka na 7 km - Robne nagrade partnera trke za apsolutne pobednike u muškoj i ženskoj kategoriji; Plakete za apsolutne pobednike.

 • Prijave trka na 7 kilometara: Prijave za trku na 7 kilometara počinju 07. februara 2018. godine elektronskom prijavom na portalu http://trka.rs/event/74/ Elektronske prijave se zatvaraju 07. maja 2018. godine u 12:00h. Nakon ovog datuma prijava nije moguća.

 • Svi prijavljeni takmičari koji do tog dana nisu kompletirali prijavu odnosno uplatili startninu brišu se sa zvaničnog spiska prijavljenih.

 • Kompletnom prijavom se smatra prijavljivanje i uplata startnine do 07. maja 2018. godine. Startnina za trku na 7 kilometara iznosi 1.400,00 dinara.

 • Svi prijavljeni učesnici će kompletne podatke o uplati startnine dobiti nakon popunjenog prijavnog formulara i u e-mejlu o potvrdi izvršene prijave.  

 • Organizator zadržava pravo promena pravila takmičenja i propozicija trke.


 


Autor: Marko Skorić
Održavanje: od 20.05.2018. do 20.05.2018.

PODACI O ORGANIZATORU
Naziv Organizatora:
ARK Somaraton
Mesto:
Sombor
Adresa:
Kralja Petra I bb
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
arksomaraton@gmail.com
Web sajt:
http://www.somaraton.org.rs

Facebook:
nije dostupno
Google+:
nije dostupno
Twitter:
nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Trka prijateljstva 2018
+ Valjevski polumaraton 2018
+ Košutnjak Challenge Race 2018
+ Banjalučki polumaraton 2018
+ Beogradski maraton 2018

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...