x

Kadetski festival Šahovskog saveza Srbije 2018

Kadetski festival Šahovskog saveza Srbije 2018

12. Kadetski festival Šahovskog saveza Srbije održaće se u periodu od 30. marta do 08. aprila 2018. godine, u Novom Sadu, u organizaciji Šahovskog saveza Srbije ć, u saradnji sa Šahovskim savezom Novog Sada i Šahovskim savezom Vojvodine.

Ovogodišnji kadetski festival Šahovskog saveza Srbije održaće se u salama hotela "Novi Sad" (ul. Bulevar Jaše Tomića bb) u Novom Sadu, u skladu sa pravilima Šahovskog saveza Srbije.


Programom kadetskog festivala Šahovskog saveza Srbije predviđeno je da se od 30. marta do 01. aprila održe takmičenja u ubrzanom i brzopoteznom šahu, kao i rešavanju šahovskih problema, dok će od 02 do 08. aprila biti održano takmičenje u redovnom šahu.


KO? 12. Kadetski festival Šahovskog saveza Srbije

ŠTA? šah, brzopotezni šah, šahovski problemi

KAD? od 30. marta do 08. aprila 2018.

GDE? Hotel Novi Sad (Novi Sad)


Pravo učešća na kadetskom prvenstvu Srbije imaće svi zainteresovani u nekoj od sledećih starosnih grupa: do 8 godina rođeni 2010. godine i mlađi; - do 10 godina rođeni 2008. godine i mlađi; do 12 godina rođeni 2006. godine i mlađi; do 14 godina rođeni 2004. godine i mlađi; do 16 godina rođeni 2002. godine i mlađi; do 18 godina rođeni 2000. godine i mlađi; u muškoj i ženskoj konkurenciji; uz plaćanje upisnine u iznosu od 3000 dinara.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na karetskom šahovskom festivalu Šahovskog saveza Srbije obavljaće se do 27.03.2018. godine putem i-mejl adrese serbiacf@verat.net


Za najuspešnije takmičare/ke kadetskog šahovskog festivala Šahovskog saveza Srbije predviđene su sledeće nagrade: Svi učesnici turnira u redovnom šahu dobiće prigodne poklone i suvenire; Za troje prvoplasiranih u svim grupama u redovnom šahu, organizator je obezbedio pehare i medalje; Za pobednike ostalih takmičenja u svim grupama organizator je obezbedio pehare, a za troje prvoplasiranih medalje.

Napomena:

  • Direktno pravo nastupa na 12. kadetskom prvenstvu Srbije imaju: Po 10 prvoplasiranih takmičara sa prvenstva takmičarskih područja
    Centralne Srbije, Vojvodine i Beograda na turnirima u grupama od 10 do 16 godina. * Takmičenja u grupama do 8 i do 18 godina su otvorena. Svi šahisti i šahistkinje sa titulom nacionalnog majstora i majstora FIDE,
    kao i svi koji se nalaze na zvaničnoj rejting listi FIDE. Na 12. kadetskom prvenstvu Srbije mogu učestvovati i drugi mladi šahisti koji
    nisu nastupali u kvalifikacijama, ukoliko su bili objektivno sprečeni, po odobrenju
    Šahovskog saveza Srbije.
  • Molbe se primaju u kancelariji ŠS Srbije najkasnije do 23. marta 2018. godine ISKLjUČIVO preko i-mejl adrese: serbiacf@verat.net
  • Takmičenja u ubrzanom i brzopoteznom šahu i rešavanju šahovskih problema su
    otvorena za sve zainteresovane učesnike.
  • Prvenstvo u svim kategorijama održava se po Švajcarskom sistemu u 9 kola
  • (kompjutersko parovanje). Varijanta po kojoj se parovanje vrši kao i tempo igre biće regulisani Turnirskim pravilnikom i objavljeni pre početka takmičenja.
  • Turniri u grupama do 14, 16 i 18 godina, u obe konkurencije, se rejtinguju.
  • Za sve učesnike i pratioce obezbeđen je smeštaj u hotelu „Novi Sad“. Cena
    jednodnevnog pansiona sa BTO za učesnike, roditelje, trenere i ostale pratioce u dvokrevetnom sobama iznosi 2.785 dinara, a u trokrevetnim sobama 2.735 dinara. Cena pansiona u jednokrevetnoj sobi (ograničen broj) iznosi 3.485 dinara.
  • Za prvake udruženih saveza obezbeđen je besplatan smeštaj u dvokrevetnim i
  • trokrevetnim sobama u hotelu „Novi Sad“, od 2. aprila pre podne (dolazak), do 8. aprila (odlazak) – ukupno šest pansion dana.
  • Upisnina za sva takmičenja u okviru festivala iznosi 3.000 dinara.
  • Zaučesnike koji su smešteni u hotelu „Novi Sad“ organizator odobrava popust na upisninu i za njih kotizacija iznosi 1.500 dinara.

  • Upisnina za svako pojedinačno takmičenje iznose: Takmičenje Redovni šah 2.200 (Sa popustom 1.000); Ubrzani šah 700 (Sa popustom 500); Brzopotezni šah 300 (Sa popustom 300); Rešavanje problema 200 (Sa popustom 200).
  • Plaćanja upisnine i smeštaja vrše se tek posle potvrde prijave (i rezervacije) i dobijenog predračuna (pravna lica) ili instrukcija za plaćanje (fizička lica).

  • Prijava se vrši isključivo popunjavanjem prijavnog lista koji se nalazi u prilogu Raspisa.

  • Pobednici u svim starosnim grupama u redovnom šahu, stiču pravo učešća na kadetskim prvenstvima Evrope i sveta.

  • Tehnička konferencija za kadetsko prvenstvo u ubrzanom i brzopozetnom prvenstvu održaće se 30. marta u 14:00 časova u sali hotela „Novi Sad“.

  • Tehnička konferencija za Kadetsko prvenstvo Srbije obaviće se 2. aprila u 12:00 časova a svečano otvaranje u 16:00 časova u sali za igru posle čega će početi prvo kolo.

  • Učesnici koji ne potvrde učešće na takmičenju u redovnom šahu do tehničke konferencije, neće biti parovani u prvom kolu. Ova odredba ne važi za prijavljene učesnike koji na vreme izmire sve finansijske obaveze.

  • Svi učesnici Kadetskog festivala obavezni su da organizatorima na dan početka dostave potvrdu o izvršenom prvom medicinskom pregledu za 2018. godinu koji je obavezan po Zakonu o sportu.

  • Sve što nije predviđeno Raspisom, kao i eventualne izmene i dopune, biće sastavni deo Pravilnika takmičenja.

Program festivala:

  • 30. mart 2018. - Kadetsko prvenstvo Srbije u brzopoteznom šahu

  • 31. mart - 01. april 2018. - Kadetsko prvenstvo Srbije u ubrzanom šahu

  • 02. - 08. april 2018. - Kadetsko prvenstvo Srbije (7 dana, 9 kola)

  • 04. april 2018. - Kadetsko prvenstvo Srbije u rešavanju šahovskih problema


Više informacija o karetskom šahovskom festivalu Šahovskog saveza Srbije  možete dobiti putem telefona +381 (0) 66 607 8008 (Aleksandra Dimitrijević) i/ili imejla serbiacf@verat.net


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 30.03.2018. do 08.04.2018.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Šahovski savez Srbije Šahovski savez Vojvodine; Šahovski savez Novog Sada
Mesto: Novi Sad
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: serbiacf@verat.net
Web sajt: http://www.serbiachess.net
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...