x

Krosminton turnir Sombor open 2018

Krosminton turnir Sombor open 2018

Međunarodni krosminton turnir serije 250 poena, pod nazivom “Sombor open” održaće se u subotu, 14. jula 2018. godine, u Somboru, u organizaciji SBC Speeder Sombor.


Krosminton je jedan od najmlađih sportova na svetu, koji je nastao 2008. godine u Nemačkoj. Kao što mu i samo ime kaže, predstavlja kombinaciju elemenata tri sporta – tenisa, skvoša i badmintona, sa pojednostavljenim pravilima i bez mreže. Krosminton se igra na terenu koji odgovara polovini teniskog terena, lakim reketima. “Loptica” (spider) je kao ona u badmintonu ali je znatno teža i neuporedivo brža, prebacuje se između igrača koji brane svoj deo terena kvadratnog oblika stranica 5,5 metara, jedno nasuprot drugom s tim da se, za razliku od ostalih srodnih sportova, polja ne dodiruju već su jedno od drugog odvojena 12,8 metara. Cilj igre je dobaciti lopticu do igrača na suprotnom polju. Ukoliko loptica padne van protivnikovog polja, protivnik dobija jedan poen. Oba igrača imaju pravo zakoračiti bilo gde unutar ili izvan svog polja za igru tokom dodavanja i vraćanja loptice. Igra je završena kada jedan od igrača ima najmanje 16 poena i bar dva poena prednosti u odnosu na protivnika. Nakon svake završene runde, igrači menjaju strane. Krosminton važi za najdinamičniji sport koji se igra sa reketom, budući da “loptica” (spider) dostiže brzine između 200 i 300 km/h.


KO? Međunarodni krosminton turnir - Sombor open

ŠTA? krosminton, turnir, takmičenje u krosmintonu

KAD? 14. jula 2018.

GDE? Sombor


Ovogodišnji krosminton turnir Sombor open održaće se na terenima PIK-a na kanalskoj obali u Somboru.

Programom krosminton turnira Sombor open predviđena su pojedinačna takmičenja u muškoj i ženskoj konkurenciji, takmičenja parova u muškoj i ženskoj konkurenciji, ali i takmičenje mešovitih parova.


Pravo učešća na krosminton turniru Sombor open imaće svi zainteresovani u nekoj od sledećih starosnih kategorija: O40, O50, Seniori, U12, U14, U18, u muškoj i ženskoj konkurenciji.


Na prethodno održanom krosminton turniru Sombor Open učestvovalo je 50 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Nemačke. Najviše zlatnih medalja osvojili su mađari, ukupno pet od sedam kategorija, dok su u ukupno osvojenim odličjima najuspešniji bili Slovenci sa čak 11 medalja.


Više informacija o krosminton turniru Sombor Open možete dobiti putem telefona +381 (0) 62 8423066 i +381 (0) 65 3483467.


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 14.07.2018. do 14.07.2018.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: SBC Speeder Sombor
Mesto: Sombor
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: sbcspeeder@gmail.com
Web sajt:
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...