Planinarska akcija Zimski uspon na Trem 2018

22. Planinarska akcija Zimski uspon na Trem održaće se u subotu, 24. februara 2018. godine, na Suvoj planini, u organizaciji Planinarskog kluba Železničar iz Niša, u saradnji sa Planinarskim savezom Srbije, Upravom za omladinu i sport Grada Niša i Ministarstva omladine i sporta Srbije.


Ovogodišnja planinarska akcija Zimski uspon na Trem održaće se na Suvoj planini, sa početkom u 07:00 časova, a u skladu sa pravilima Planinarskog saveza Srbije.

Programom planinarske akcije Zimski uspon na Trem predviđeno je da planinari pređu stazu koja ide kroz selo Gornja Studena, pa preko izletišta i izvorišta Bojanine vode (890 m/nv), prevoja Devojački grob (1311 m/nv), grebenom Suve planine do vrha Trem (1810 mnv). Ukupna dužina staze iznosi 22,8 km (11,4 km u jednom pravcu).

KO? 22. Planinarska akcija Zimski uspon na Trem

ŠTA? planinarenje, planinarska akcija

KAD? 24. februara 2018.

GDE? Suva planina


Takođe, programom akcije predviđeno je, nakon kraćeg zadržavanja na vrhu i fotografisanja, povratak u selo Gornja Studena, gde će u Domu kulture biti organizovana podela toplog obroka svim učesnicima koji su se prijavili „Štabu akcije“.

Pravo učešća na planinarskoj akciji Zimski uspon na Trem imaće svi zainteresovani, koji se osećaju psiho-fizički sposobnim za ovakav vid aktivnosti.


Za najbrojniji planinarski klub obezbeđen je pehar, a zahvalnica i bedž PK Železničar za svaki klub koji je uzeo učešća na akciji.


Napomena:

 • Cena bona za topli obrok (pasulj sa slaninom, hleb, salata i čaj) je 150 dinara. 
 • Neophodno je poneti sa sobom pribor za jelo. 
 • Topli obrok će se služiti do 18.00 časova. 
 • Učesnici akcije učestvuju  na sopstvenu odgovornost. Svi učesnici moraju imati osnovnu planinarsku opremu za zimske uslove i dobru fizičku kondiciju. 

Program akcije:
Petak, 23. februar 2018.
 • Dolazak učesnika akcije, prijavlјivanje i smeštaj
Subota, 24. februar 2018.
 • Okuplјanje učesnika akcije i prijava
 • 07:00 - Svečano otvaranje akcije i polazak
 • 08:00 - Polazak druge grupe
 • 16:00 - Kulturno – zabavni program
 • 18:00 - Dodela zahvalnica, pehara i zatvaranje akcije
Nedelјa 25. februar 2018.
 • Za zainteresovane će u 08.00 časova biti organizovan odlazak na stazu: pravcem selo Gornja Studena – Mosor (985 m/nv), ukupna dužina staze – 4,5 km. Nakon kraćeg zadržavanja i fotografisanja, povratak u Štab akcije.
 

Autor: Marko Skorić
Održavanje: od 24.02.2018. do 24.02.2018.

PODACI O ORGANIZATORU
Naziv Organizatora:
Planinarski klub Železničar Niš
Mesto:
Suva planina
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
pkzeleznicarnis@gmail.com
Web sajt:
http://www.planinari-zeleznicar.rs

Facebook:
nije dostupno
Google+:
nije dostupno
Twitter:
nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Fruškogorski planinarski maraton 2018
+ Homoljski planinarski maraton 2018
+ Orijentiring takmičenje Beograd open 2018
+ Planinarska akcija - Uspon na Morič 2018
+ VPŠ Novosadski kros za dečiji osmeh 2018

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...