Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu 2018

Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu održaće se u periodu od 04. do 20. maja 2018. godine, u Kopenhagenu (Danska), u organizaciji Danske federacije za hokej na ledu i Međunarodne federacije za hokej na ledu.


Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu predstavlja godišnji međunarodni turnir za hokej na ledu koji organizuje Međunarodna federacija hokeja na ledu (IIHF). Prvo zvanično Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu održano je 1920. godine.


Ovogodišnje Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu održaće se u Kopenhagenu i Herningu u Danskoj, u skladu sa pravilima Međunarodne federacije za hokej na ledu (International Ice Hockey Federation - IIHF).

KO? Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu

ŠTA? hokej, hokej na ledu, prvenstvo sveta

KAD? od 04. do 20. maja 2018.

GDE? Kopenhagen (Danska)


Programom Svetskog prvenstva u hokeju na ledu predviđeno je učešće 16 reprezentacija, koje će biti raspoređene u 2 grupe po 8 reprezentacija, i to:

  • Grupa A: Rusija; Švedska; Češka Republika; Švajcarska; Belorusija; Slovačka; Francuska; Austrija.
  • Grupa B: Kanada; Finska; SAD; Nemačka; Norveška; Letonija; Danska; Južna Koreja.
Takođe, programom takmičenja, predviđeno je da se prvih 4 reprezentacije iz svake grupe plasira u četvrtfinale, nakon čega se dalje igra po kup sistemu.

Najuspešnije reprezentacije u istoriji Svetskog prvenstva u hokeju na ledu su: Kanada sa 49 medalja (26 zlatnih, 14 srebrnih, 9 bronzanih); Rusija sa 46 medalja (27 zlatnih, 10 srebrnih, 9 bronzanih); Češka Republika sa 46 medalja (12 zlatnih, 13 srebrnih, 21 bronzanih); Švedska sa 46 medalja (10 zlatnih, 19 srebrnih, 17 bronzanih). Titulu sa prethodnog Svetskog prvenstva u hokeju na ledu, koje je održano u Nemačkoj i Francuskoj 2017. godine, brani reprezentacija Švedske.
 


Autor: Marko Skorić
Održavanje: od 04.05.2018. do 20.05.2018.

PODACI O ORGANIZATORU
Naziv Organizatora:
Danska federacija za hokej na ledu; Međunarodna federacija za hokej na ledu
Mesto:
Kopenhagen (Danska)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt:
http://2018.iihfworlds.com

Facebook:
nije dostupno
Google+:
nije dostupno
Twitter:
nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Svetsko prvenstvo u košarci 2019
+ Svetsko prvenstvo u odbojci za žene 2018
+ Svetsko prvenstvo u odbojci 2018
+ Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018
+ Sajam nautike, lova i ribolova 2018

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...