Prekogranični ultramaraton Osijek - Apatin 2018

3. Međunarodni prekogranični ultramaraton Osijek - Apatin održaće se u nedelju, 25. marta 2018. godine, u Osjeku, u organizaciji Udruge zdravo trčanje Osijek i Atletskog kluba Apatin.


Cilj međunarodnog prekograničnog ultramaratona Osijek - Apatin jeste promovisanje sporta, tolerancije i dobrosusedskih odnosa.

Ovogodišnji prekogranični ultramaraton Osijek - Apatin održaće se na relaciji Osijek - Apatin, sa startom kod Elektroslavonije (ul. Zeleno Polje b) u Osijeku, u 09:30 časova.

KO? 3. Međunarodni prekogranični ultramaraton Osijek - Apatin

ŠTA? ultramaraton, trka, trčanje

KAD? 25. marta 2018.

GDE? Osijek (Hrvatska)


Programom prekograničnog ultramaratona Osijek - Apatin predviđeno je održavanje trke na relaciji Osijek - Apatin, u ukupnoj dužini od 50 km, kao i štafetne trke od 2 člana (29,8 km + 20,2 km), odnosno 3 člana (12,1 km+ 17,7 km + 20,2 km). Takođe, programom manifestacije, predviđeno je da start trke bude kod Elektroslavonije (ul. Zeleno Polje b) u Osijeku, dok će cilj trke biti u Banji Junaković (Apatin).

Pravo učešća na prekograničnom ultramaratonu Osijek - Apatin imaće svi zainteresovani, psiho-fizički sposobni za ovakav vid aktivnosti, uz plaćanje startnine.

Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na prekograničnom ultramaratonu Osijek - Apatin obavljaće se do 18.03.2018. godine, do 20h, putem online formulara na sajtu http://www.somaraton.org.rs

Za najuspešnije takmičare/ke prekograničnog ultramaratona Osijek - Apatin predviđene su sledeće nagrade: Pehari i diplome za prvih pet takmičara/ki na ultramaratonu; Pehari za prve tri ekipe u štafetnoj trci od 2 člana; Pehari za prve tri ekipe u štafetnoj trci od 3 člana.

Napomena:
 • Staza: asfaltirana – sa prirodnim ambijentom, trči se na trasi start Osijek (Elektroslavonija, Zeleno Polje b.b.) – Nemetin – Sarvaš – Bijelo Brdo – Erdut (granični prelaz Hrvatska - Bogojevo (Granični prelaz Srbija) – Sonta – Svilojevo – cilj Banja Junaković (Apatin).
 • Limit trke: 6 sati i 30 minuta.
 • Startnina: 80 kn ili 1200 din.
 • Startnina za takmičare iz R. Srbije uplaćuje se na račun AK Apatin – 160-53522-45, za takmičare iz R. Hrvatske uplate se vrše na žiro račun Udruge Zdravo trčanje IBAN: HR 43 2340 0091 1105 3548 0.
 • Uplata startnine do 20.03.2017. godine.
 • Za takmičare iz drugih država i za takmičare iz R. Srbije i R. Hrvatske koji nisu u mogućnosti da do navedenog datuma izvrše uplatu. Uplatu startnine moćiće da izvrše prilikom preuzimanja startnih paketa (na startu trke (Elektroslavonija, Zeleno Polje b.b. ili u Banji Junaković), uz prethodnu potvrdu dolaska do 20.03.2018. godine.  
 • Startnina je ista za sve trkače, bez obzira da li trče celi ultramaraton ili jednu od štafeta.
 • Za sve je učesnike osiguran isti startni paket, majica, učesnička medalja, ručak i piće u Banji Junaković.
 • Štafete se mijenjaju u Republici Hrvatskoj na 12,1 km (izlaz iz Bijelog Brda) i Republici Srbiji na graničnom prelazu (Bogojevo) 29,8 km.
 • Trkači koji trče drugu ili treću izmenu biće prevezeni do mesta predviđenih za izmene (organizator obezbeđuje prevoz).
 • Pravo učešća imaju punoletne osobe, odnosno u štafetama i maloletne osobe uz potpis roditelja ili trenera.  
 • Preuzimanje startnih brojeva za sve trkače je u Osijeku – (Elektroslavonija, Zeleno Polje b.b.) u vremenu od 07:30 do 09:00 sati na dan trke u startnoj zoni.
 • Brojevi će se moći moći podići i dan ranije u Osijeku i u Apatinu.  
 • Okupljanje trkača iz Srbije biće u Banji Junaković (Apatin), na dan trke do 07:00 sati, odakle je organizovan polazak za Osijek na mesto starta.
 • Ukoliko trkači iz Srbije idu direktno na start utrke u Osijek (Elektroslavonija, Zeleno Polje b.b.), potrebno je da o tome obavijeste organizatora putem e-maila.
 • Prilikom prijave potrebno je da svi trkači iz Srbije dostave brojeve pasoša, a trkači iz Hrvatske brojeve ličnih karata radi izrade popisa za prelazak preko graničnih prelaza Erdut (Hrvatska) i Bogojevo (Srbija). A trkači iz ostalih država broj putne isprave sa kojom mogu putovati u Srbiju i Hrvatsku. Prijava treba da ima sledeće podatke: Prezime i ime, datum rođenja, broj putne isprave (pasoša ili lične karte) klub, mesto boravka, email adresa, kontakt telefon, veličina majice.  
 • Trkači iz Srbije moraju obavezno sa sobom imati važeće pasoše, dok trkači iz Hrvatske granicu mogu prijeći i sa ličnom kartom.
Više informacija o prekograničnom ultramaratonu Osijek - Apatin možete dobiti putem telefona + 385 (0) 95524 6919 (Elvir Rakipović) i + 381 (0) 60 5537 482 (Goran Čegar).

 


Autor: Marko Skorić
Održavanje: od 25.03.2018. do 25.03.2018.

PODACI O ORGANIZATORU
Naziv Organizatora:
Udruga zdravo trčanje Osijek; Atletski klub Apatin
Mesto:
Osijek
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
akapatin2001@gmail.com
Web sajt:
nije dostupno

Facebook:
nije dostupno
Google+:
nije dostupno
Twitter:
nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Krosminton turnir Sombor open 2018
+ Tribalion 2018
+ Beogradski maraton 2018
+ Atletska trka Trčimo za Tisu 2018
+ Kovačički polumaraton 2018

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...