x

Prekogranični ultramaraton Osijek - Apatin 2018

Prekogranični ultramaraton Osijek - Apatin 2018

3. Međunarodni prekogranični ultramaraton Osijek - Apatin održaće se u nedelju, 25. marta 2018. godine, u Osjeku, u organizaciji Udruge zdravo trčanje Osijek i Atletskog kluba Apatin.


Cilj međunarodnog prekograničnog ultramaratona Osijek - Apatin jeste promovisanje sporta, tolerancije i dobrosusedskih odnosa.

Ovogodišnji prekogranični ultramaraton Osijek - Apatin održaće se na relaciji Osijek - Apatin, sa startom kod Elektroslavonije (ul. Zeleno Polje b) u Osijeku, u 09:30 časova.

KO? 3. Međunarodni prekogranični ultramaraton Osijek - Apatin

ŠTA? ultramaraton, trka, trčanje

KAD? 25. marta 2018.

GDE? Osijek (Hrvatska)


Programom prekograničnog ultramaratona Osijek - Apatin predviđeno je održavanje trke na relaciji Osijek - Apatin, u ukupnoj dužini od 50 km, kao i štafetne trke od 2 člana (29,8 km + 20,2 km), odnosno 3 člana (12,1 km+ 17,7 km + 20,2 km). Takođe, programom manifestacije, predviđeno je da start trke bude kod Elektroslavonije (ul. Zeleno Polje b) u Osijeku, dok će cilj trke biti u Banji Junaković (Apatin).

Pravo učešća na prekograničnom ultramaratonu Osijek - Apatin imaće svi zainteresovani, psiho-fizički sposobni za ovakav vid aktivnosti, uz plaćanje startnine.

Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na prekograničnom ultramaratonu Osijek - Apatin obavljaće se do 18.03.2018. godine, do 20h, putem online formulara na sajtu http://www.somaraton.org.rs

Za najuspešnije takmičare/ke prekograničnog ultramaratona Osijek - Apatin predviđene su sledeće nagrade: Pehari i diplome za prvih pet takmičara/ki na ultramaratonu; Pehari za prve tri ekipe u štafetnoj trci od 2 člana; Pehari za prve tri ekipe u štafetnoj trci od 3 člana.

Napomena:
  • Staza: asfaltirana – sa prirodnim ambijentom, trči se na trasi start Osijek (Elektroslavonija, Zeleno Polje b.b.) – Nemetin – Sarvaš – Bijelo Brdo – Erdut (granični prelaz Hrvatska - Bogojevo (Granični prelaz Srbija) – Sonta – Svilojevo – cilj Banja Junaković (Apatin).
  • Limit trke: 6 sati i 30 minuta.
  • Startnina: 80 kn ili 1200 din.
  • Startnina za takmičare iz R. Srbije uplaćuje se na račun AK Apatin – 160-53522-45, za takmičare iz R. Hrvatske uplate se vrše na žiro račun Udruge Zdravo trčanje IBAN: HR 43 2340 0091 1105 3548 0.
  • Uplata startnine do 20.03.2017. godine.
  • Za takmičare iz drugih država i za takmičare iz R. Srbije i R. Hrvatske koji nisu u mogućnosti da do navedenog datuma izvrše uplatu. Uplatu startnine moćiće da izvrše prilikom preuzimanja startnih paketa (na startu trke (Elektroslavonija, Zeleno Polje b.b. ili u Banji Junaković), uz prethodnu potvrdu dolaska do 20.03.2018. godine.  
  • Startnina je ista za sve trkače, bez obzira da li trče celi ultramaraton ili jednu od štafeta.
  • Za sve je učesnike osiguran isti startni paket, majica, učesnička medalja, ručak i piće u Banji Junaković.
  • Štafete se mijenjaju u Republici Hrvatskoj na 12,1 km (izlaz iz Bijelog Brda) i Republici Srbiji na graničnom prelazu (Bogojevo) 29,8 km.
  • Trkači koji trče drugu ili treću izmenu biće prevezeni do mesta predviđenih za izmene (organizator obezbeđuje prevoz).
  • Pravo učešća imaju punoletne osobe, odnosno u štafetama i maloletne osobe uz potpis roditelja ili trenera.  
  • Preuzimanje startnih brojeva za sve trkače je u Osijeku – (Elektroslavonija, Zeleno Polje b.b.) u vremenu od 07:30 do 09:00 sati na dan trke u startnoj zoni.
  • Brojevi će se moći moći podići i dan ranije u Osijeku i u Apatinu.  
  • Okupljanje trkača iz Srbije biće u Banji Junaković (Apatin), na dan trke do 07:00 sati, odakle je organizovan polazak za Osijek na mesto starta.
  • Ukoliko trkači iz Srbije idu direktno na start utrke u Osijek (Elektroslavonija, Zeleno Polje b.b.), potrebno je da o tome obavijeste organizatora putem e-maila.
  • Prilikom prijave potrebno je da svi trkači iz Srbije dostave brojeve pasoša, a trkači iz Hrvatske brojeve ličnih karata radi izrade popisa za prelazak preko graničnih prelaza Erdut (Hrvatska) i Bogojevo (Srbija). A trkači iz ostalih država broj putne isprave sa kojom mogu putovati u Srbiju i Hrvatsku. Prijava treba da ima sledeće podatke: Prezime i ime, datum rođenja, broj putne isprave (pasoša ili lične karte) klub, mesto boravka, email adresa, kontakt telefon, veličina majice.  
  • Trkači iz Srbije moraju obavezno sa sobom imati važeće pasoše, dok trkači iz Hrvatske granicu mogu prijeći i sa ličnom kartom.
Više informacija o prekograničnom ultramaratonu Osijek - Apatin možete dobiti putem telefona + 385 (0) 95524 6919 (Elvir Rakipović) i + 381 (0) 60 5537 482 (Goran Čegar).

 

Autor: Marko Skorić Održavanje: od 25.03.2018. do 25.03.2018.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Udruga zdravo trčanje Osijek; Atletski klub Apatin
Mesto: Osijek
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: akapatin2001@gmail.com
Web sajt:
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...