x

Planinarska akcija Božićni uspon na Rtanj 2018

Planinarska akcija Božićni uspon na Rtanj 2018

35. Planinarska akcija Božićni uspon na Rtanj održaće se u subotu, 13. januara 2018. godine, na planini Rtanj, u organizaciji Omladinsko planinarsko - smučarskog društva Dragan Radosavljević iz Zaječara, u saradnji sa Planinarskim savezom Srbije.


Ovogodišnja planinarska akcija Božićni uspon na Rtanj održaće se na planini Rtanj sa početkom u 08:30 časova, a u skladu sa pravilima Planinarskog saveza Srbije (PSS).

Programom planinarske akcije Božićni uspon na Rtanj predviđen je uspon na planinu Rtanj južnom i severnom stranom. Takođe, programom manifestacije, predviđeno je da okupljanje učesnika akcije bude do 08:30 časova u motelu Balašević (na putu Zaječar - PAraćin), dok je polazak na uspon severnom stranom planiran u 09:00 časova, a polazak na uspon južnom stranom u 09:30 časova.

Pravo učešća na planinarskoj akciji Božićni uspon na Rtanj imaće svi zainteresovani, uredno prijavljeni, psiho-fizički sposobni za ovakav vid aktivnosti.

Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na planinarskoj akciji Božićni uspon na Rtanj obavljaće se do 05.01.2018. godine, putem i-mejla draganradosavljevic.za@gmail.com i zikaza@ptt.rs i/ili telefona 064-219-4-024 (od 16:30 do 20h) i 063-457-536 (od 08 do 20h).

Za sve učesnike planinarske akcije Božićni uspon na Rtanj predviđene su sledeće nagrade: zahvalnice za društva kao i za najmlađeg i najstarijeg učesnika akcije; učesničke knjižice za one kojima je to prvi Božićni uspon; pečat uspona; pečat vrha; značke uspona - bronzanu za 3 uspona, srebrnu za 6 uspona, zlatnu za 10 uspona i plaketu za 15 uspona.

Napomena:
  • Obavezna je zimska oprema za visokogorske uspone.
  • Ishrana je iz ranca. Objekat "Radgost", u kome će biti štab akcije, je malog kapaciteta, dvadesetak mesta i moćiće da se kupi nešto od hrane i pića. Zbog malog kapaciteta savetujemo da ponesete hranu .
  • Obezbeđen prevoz za sve one koji stignu u Zaječar u subotu do 7.00 kada polaze autobusi ispred "Aman"-a
  • Štab akcije nalaziće se u naselјu Rtanj u objektu “RADGOST“ „RADGOST" se nalazi pored bazena u naselјu Rtanj U štabu ćete preuzeti zahvalnice, učesničke knjižice i značke.
  • Kontakti za smeštaj: Etno centar Rtanj Balašević. Telefon: +381 30 463 306; 463 316 E-mail: info@balasevicrtanj.com; Hotel Srbija –Tis Zaječar. Telefon: 019/ 422 540 i 019/ 422 333. E-mail: mojatisekipa@gmail.com; Pansion "Radgost" Rtanj. Telefon: +381 65 85 111 93, +381 65 85 111 94 E-mail: pansionradgost@gmail.com http://www.pansionradgost.com/sr-sr/contact.htm
  • Odgovorno lice za organizaciju: Miroslav Žikić – Žika.
  • Obaveze vođa puta i vodiča koji dovode grupe: - da na uspon dovedu psiho - fizički zdrave i spremne članove - članove koji su u dobroj kondiciji i koji poseduju odgovarajuću opremu za ovakvu vrstu uspona - da na vreme prijave svoje učešće - da po dolasku na akciju organizatoru predaju kovertu koja će sadtržati sledeće: - ime društva i adresu prebivališta - overeni spisak učesnika na prijavnom listu „35.Božićni uspon na Rtanj“ - popunjen i overen prijavni list za republičke akcije PSS-a - učesničke knjižice za one članove koji ih imaju od prethodnih godina - vođe grupa su odgovorni na stazi za ponašanje i bezbednost članova koje su poveli na uspon - vođe grupa i vodiči su dužni da pre uspona provere opremu svoje grupe Vi učestvujete na sopstvenu odgovornost. Od Vas očekujemo maksimalnu odgovornost prema sebi i ostalim učesnicima uspona, a od Vaših vodiča da brinu o vama i poštuju Pravilnik o bezbednosti i izvođenju planinarskih akcija PSS-a.
  • Organizator zadržava pravo da otkaže uspon u slučaju vremenskih neprilika. U tom slučaju bi svima bilo overeno učešće.
  • Vodič uspona zadržava pravo da ne dozvoli uspon planinarima sa neodgovarajućom opremom kao i da udalјi sa uspona nedisciplinovane učesnike.
  • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne povrede i nesrećne slučajeve izazvane samovolјom pojedinaca, nesreće izazvane zdravstvenim problemima, kao i za nesreće izazvane pod dejstvom alkohola i drugih nedozvolјenih supstanci.
  • Organizator ne odgovara za učesnike koji krenu na stazu samostalno pre ili nakon organizovanog polaska, kao i za učesnike koji odaberu neki drugi pravac uspona.

Program akcije:
Subota, 13. januar 2018.
  • do 08:30 - Okupljanje učesnika akcije
  • 08:30 - Otvaranje akcije
  • 08:45 - Polazak autobusima do separacije Mirovo za one koji idu na vrh severnom stranom planine odnosno do naselјa Rtanj za one koji idu južnom stranom planine
  • 09:00 - Polazak na uspon severnom stranom
  • 09:30 - Polazak na uspon južnom stranom
  • 13:00 - 14:00 - Izlazak na vrh severne i južne grupe
  • 16:00 - 17:00 - Silazak u naselјe Rtanj

 
Autor: Marko Skorić Održavanje: od 13.01.2018. do 13.01.2018.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: OPSD Deagan Radosavljević
Mesto: Planina Rtanj
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: draganradosavljevic.za@gmail.com
Web sajt:
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...