Planinarska akcija Božićni uspon na Rtanj 2018

35. Planinarska akcija Božićni uspon na Rtanj održaće se u subotu, 13. januara 2018. godine, na planini Rtanj, u organizaciji Omladinsko planinarsko - smučarskog društva Dragan Radosavljević iz Zaječara, u saradnji sa Planinarskim savezom Srbije.


Ovogodišnja planinarska akcija Božićni uspon na Rtanj održaće se na planini Rtanj sa početkom u 08:30 časova, a u skladu sa pravilima Planinarskog saveza Srbije (PSS).

Programom planinarske akcije Božićni uspon na Rtanj predviđen je uspon na planinu Rtanj južnom i severnom stranom. Takođe, programom manifestacije, predviđeno je da okupljanje učesnika akcije bude do 08:30 časova u motelu Balašević (na putu Zaječar - PAraćin), dok je polazak na uspon severnom stranom planiran u 09:00 časova, a polazak na uspon južnom stranom u 09:30 časova.

Pravo učešća na planinarskoj akciji Božićni uspon na Rtanj imaće svi zainteresovani, uredno prijavljeni, psiho-fizički sposobni za ovakav vid aktivnosti.

Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na planinarskoj akciji Božićni uspon na Rtanj obavljaće se do 05.01.2018. godine, putem i-mejla draganradosavljevic.za@gmail.com i zikaza@ptt.rs i/ili telefona 064-219-4-024 (od 16:30 do 20h) i 063-457-536 (od 08 do 20h).

Za sve učesnike planinarske akcije Božićni uspon na Rtanj predviđene su sledeće nagrade: zahvalnice za društva kao i za najmlađeg i najstarijeg učesnika akcije; učesničke knjižice za one kojima je to prvi Božićni uspon; pečat uspona; pečat vrha; značke uspona - bronzanu za 3 uspona, srebrnu za 6 uspona, zlatnu za 10 uspona i plaketu za 15 uspona.

Napomena:
 • Obavezna je zimska oprema za visokogorske uspone.
 • Ishrana je iz ranca. Objekat "Radgost", u kome će biti štab akcije, je malog kapaciteta, dvadesetak mesta i moćiće da se kupi nešto od hrane i pića. Zbog malog kapaciteta savetujemo da ponesete hranu .
 • Obezbeđen prevoz za sve one koji stignu u Zaječar u subotu do 7.00 kada polaze autobusi ispred "Aman"-a
 • Štab akcije nalaziće se u naselјu Rtanj u objektu “RADGOST“ „RADGOST" se nalazi pored bazena u naselјu Rtanj U štabu ćete preuzeti zahvalnice, učesničke knjižice i značke.
 • Kontakti za smeštaj: Etno centar Rtanj Balašević. Telefon: +381 30 463 306; 463 316 E-mail: info@balasevicrtanj.com; Hotel Srbija –Tis Zaječar. Telefon: 019/ 422 540 i 019/ 422 333. E-mail: mojatisekipa@gmail.com; Pansion "Radgost" Rtanj. Telefon: +381 65 85 111 93, +381 65 85 111 94 E-mail: pansionradgost@gmail.com http://www.pansionradgost.com/sr-sr/contact.htm
 • Odgovorno lice za organizaciju: Miroslav Žikić – Žika.
 • Obaveze vođa puta i vodiča koji dovode grupe: - da na uspon dovedu psiho - fizički zdrave i spremne članove - članove koji su u dobroj kondiciji i koji poseduju odgovarajuću opremu za ovakvu vrstu uspona - da na vreme prijave svoje učešće - da po dolasku na akciju organizatoru predaju kovertu koja će sadtržati sledeće: - ime društva i adresu prebivališta - overeni spisak učesnika na prijavnom listu „35.Božićni uspon na Rtanj“ - popunjen i overen prijavni list za republičke akcije PSS-a - učesničke knjižice za one članove koji ih imaju od prethodnih godina - vođe grupa su odgovorni na stazi za ponašanje i bezbednost članova koje su poveli na uspon - vođe grupa i vodiči su dužni da pre uspona provere opremu svoje grupe Vi učestvujete na sopstvenu odgovornost. Od Vas očekujemo maksimalnu odgovornost prema sebi i ostalim učesnicima uspona, a od Vaših vodiča da brinu o vama i poštuju Pravilnik o bezbednosti i izvođenju planinarskih akcija PSS-a.
 • Organizator zadržava pravo da otkaže uspon u slučaju vremenskih neprilika. U tom slučaju bi svima bilo overeno učešće.
 • Vodič uspona zadržava pravo da ne dozvoli uspon planinarima sa neodgovarajućom opremom kao i da udalјi sa uspona nedisciplinovane učesnike.
 • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne povrede i nesrećne slučajeve izazvane samovolјom pojedinaca, nesreće izazvane zdravstvenim problemima, kao i za nesreće izazvane pod dejstvom alkohola i drugih nedozvolјenih supstanci.
 • Organizator ne odgovara za učesnike koji krenu na stazu samostalno pre ili nakon organizovanog polaska, kao i za učesnike koji odaberu neki drugi pravac uspona.

Program akcije:
Subota, 13. januar 2018.
 • do 08:30 - Okupljanje učesnika akcije
 • 08:30 - Otvaranje akcije
 • 08:45 - Polazak autobusima do separacije Mirovo za one koji idu na vrh severnom stranom planine odnosno do naselјa Rtanj za one koji idu južnom stranom planine
 • 09:00 - Polazak na uspon severnom stranom
 • 09:30 - Polazak na uspon južnom stranom
 • 13:00 - 14:00 - Izlazak na vrh severne i južne grupe
 • 16:00 - 17:00 - Silazak u naselјe Rtanj

 

Autor: Marko Skorić
Održavanje: od 13.01.2018. do 13.01.2018.

PODACI O ORGANIZATORU
Naziv Organizatora:
OPSD Deagan Radosavljević
Mesto:
Planina Rtanj
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
draganradosavljevic.za@gmail.com
Web sajt:
nije dostupno

Facebook:
nije dostupno
Google+:
nije dostupno
Twitter:
nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018
+ Fruškogorski planinarski maraton 2018
+ Kovačički polumaraton 2018
+ Maraton maratona 2018
+ Zimski noćni polumaraton 2018

POVEZANE VESTI...
+ Održan 35. Božićni uspon na Rtanj

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...