x

Plivački miting Kup Zrenjanina 2017

Plivački miting Kup Zrenjanina 2017

Plivački miting Kup Zrenjanina održaće se u periodu od 02. do 05. novembra 2017. godine, u Zrenjaninu, u organizaciji Plivačkog kluba Proleter i Plivačkog saveza Srbije (PSS).

Ovogodišnji plivački miting Kup Zrenjanina održaće se na zatvorenom bazenu (temperatura vode 26°C; temperatura vazduha 28°C; dimenzije bazena: 25m; 8 staza + prostor za rasplivavanje i isplivavanje) Sportskog centra Jug (ul. Jovana Trajkovića bb) u Zrenjaninu, u skladu sa pravilima Plivačkog saveza Srbije (PSS) i FINA.


Programom plivačkog mitinga Kup Zrenjanina predviđena su takmičenja u sledećim disciplinama: 50 m kraul m; 50 m prsno ž; 200 m mešovito m; 100 m leđno ž; 200 m leđno m; 200 m delfin ž; 100 m prsno m; 200 m mešovito ž; 400 m kraul m; 100 m kraul ž; 100 m delfin m; 4x50 m kraul ž; 50 m leđno m; 50 m delfin ž; 400 m mešovito m; 100 m mešovito ž; 100 m kraul m; 200 m prsno ž; 4x50 m kraul m; 800 m kraul ž; 50 m leđno ž; 50 m prsno m; 400 m kraul žene; 100 m leđno m; 100 m prsno ž; 100 m mešovito m; 100 m delfin ž;...


Pravo učešća na plivačkom mitingu Kup Zrenjanina imaće svi zainteresovani u nekoj od sledećih starosnih kategorija: A - apsolutna kategorija; B - muškarci 15 i 16 godina, žene 13 i 14 godina; C - muškarci 14 godina i mlađi, žene 12 godina i mlađe; uz plaćanje startnine u iznosu od 1000 dinara. * Startnina za strane plivače iznosi 10€.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na plivačkom mitingu Kup Zrenjanina obavljaće se do 31.10.2017. godine, do 10:00 časova, putem i-mejl adrese prijave@serbia-swim.org.rs


Za najuspešnije takmičare/ke plivačkog mitinga Kup Zrenjanina predviđene su sledeće nagrade:  Tri prvoplasirana takmičara u svakoj kategoriji će se nagraditi medaljama; Tri plivača i tri plivačice koji po FINA bodovima isplivaju tri najvrednija rezultata će biti nagraditi novčano u sledećem iznosu: A kategorija: 300€; B kategorija: 100€; C kategorija: 50€; Ekipni pobednik će se nagraditi peharom KUPA ZRENJANINA. 


Napomena:

  • Takmičenje je individualno i ekipno i organizuje se u skladu sa FINA pravilima. 
  • Merenje vremena: Automatsko merenje vremena - ‘’ALGE Time System
  • Pravo nastupa imaju plivači koji su registrovani u skladu sa Registracionim pravilnikom PSS i koji po godini rođenja pripadaju navedenim kategorijama. 
  • Pravo nastupa imaju i plivači iz inostranstva. 
  • Za plivače u A kategoriji nema ograničenja za nastupe u individualnim disciplinama dok plivači u B i C kategoriji imaju pravo nastupa u dve individualne discipline po delu takmičarskog programa. 
  • Rok za odjave: Sreda, 01.11.2017. godine do 10:00 na e-mail adresu: prijave@serbia-swim.org.rs
  • Formiranje grupa: im rezultatom je nosilac poslednje grupe, takmičar sa drugim prijavljenim rezultatom je nosilac pretposlednje grupe itd. grupe formiraju u odnosu na vrednost prijavljenog rezultata. 
  • Grupa sa najboljim prijavljenim rezultatima pliva u poslepodnevnom takmičenja. Konačni plasman se određuje nakon plivanja poslednje (najbrže) grupe u poslepodnevnom delu. 
  • U slučaju velikog broja prijavljenih takmičara Vrhovni sudija zadržava pravo izmene rasporeda plivanja grupa. 
  • U tom slučaju, poslednje tri grupe u svakoj individualnoj disciplini, izuzev u disciplinama 800m i 1500m slobodno odnosno u štafetama nastupaju odmah na početku prepodnevnog dela takmičarskog programa. 
  • Po završetku plivanja poslednje tri grupe u okviru svake discipline objavljuju se preliminarni rezultati završenih trka, a takmičarski program se nastavlja plivanjem svih preostalih grupa u okviru svake individualne discipline programa. 
  • Po završetku plivanja svih grupa u okviru svake individualne discipline se objavljuju za određenu discipline. 
  • Štafete: Jedan takmičar može da nastupi u jednoj štafeti po delu takmičenja i svaki klub može da prijavi samo jednu štafetu po takmičarskoj kategoriji. 
  • Štafete se prijavljuju zajedno sa ostalim individualnim disciplinama do isteka roka za prijave. Poimenična prijava štafeta se vrši pre početka svakog dela takmičarskog programa. 
  • Prijavljena štafeta za koju se u navedenom vremenskom roku ne izvrši poimenična prijava izmena će biti Štafete prijavljene u B i C kategoriji se plivaju u prepodnevnom delu, a štafete prijavljene u A kategoriji se plivaju u poslepodnevnom delu takmičarskog programa. 
  • Svi takmičari su obavezni da nastupaju u adekvatnoj sportskoj opremi u skladu sa FINA pravilima. 
  • Sportska oprema za takmičare domaćih klubova može imati isključivo klupska ili nacionalna obeležja. 
  • Za takmičare domaćih klubova je zabranjena upotreba sportske opreme sa obeležjima stranih država. 
  • Tehnički sastanak će se održati na bazenu Sportskog centra ‘’Jug’’, 2. novembra 2017 . godine sa početkom u 9:00. Prisustvo delegata na sastanku je obavezno. 
  • Dodele medalja u B i C kategoriji će se za sve individualne discipline i štafete vršiti u prepodnevnom delu, u toku trajanja takmičarskog programa, izuzev u disciplinama 800m i 1500m slobodno za koje će se medalje dodeliti po završetku plivanja grupa sa najboljim prijavljenim rezultatima u poslepodnevnom delu programa. datim disciplinama. iti nagrađeni posebnom nagradom. 
  • Svi osvajači medalja su dužni da se pojave na dodeli medalja i nagrada na vreme i u adekvatnoj sportskoj opremi. 
  • Ekipu svakog kluba sačinjavaju tri takmičara (bez obzira na pol i kategoriju) koji isplivaju tri najbolja rezultata po FINA tablicama. 
  • Ekipni pobednik je ekipa koja ostvari najveću vrednost zbira FINA bodova. 
  • Organizator je predvideo specijalni aranžman u smeštajnim objektima u Zrenjaninu. Kontakt za sve informacije i rezervacije smeštaja: dragan.pkproleter@gmail.com

 

Autor: Marko Skorić Održavanje: od 02.11.2017. do 05.11.2017.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Plivački klub Proleter; Plivački savez Srbije
Mesto: Zrenjanin
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: pkproleter1947@pkproleter.org
Web sajt: http://www.pkproleter.org
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...