Jedriličarska regata Berbanski dani 2017

Jedriličarska regata Berbanski dani održaće se u subotu, 16. septembra 2017. godine, na Paliću, u organizaciji Jedriličarskog kluba Palić, Jedriličarskog saveza Vojvodine, Jedriličarskog saveza Srbije i Grada Subotice.


Ovogodišnja jedriličarska regata Berbanski dani održaće se na jezeru Palić, sa početkom u 10:00 časova, a u skladu sa pravilima kako su definisana u Regatnim Pravilima 2017 – 2020.


Programom  jedriličarske regate Berbanski dani predviđena su takmičenja u sledećim kategorijama i klasama: Optimist (generalno, dečaci do12g, devojčice, devojčice do 12g); Laser 4,7; Laser radijal; Laser standard; 470 i Finn. Takođe, programom manifestacije, otvaranje regate predviđeno je da se održi ispred JK Palić, u 10:00 časova, dok je upozoravajući signal prve trke planiran u 11:00 časova.


Pravo nastupa na jedriličarskoj regati Berbanski dani imaju takmičari koji su uredno registrovani kod nacionalnog saveza za 2017. godinu.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca (preliminarne prijave) za učešće na jedriličarskoj regati Berbanski dani obavljaće se do 10.09.2017. godine, putem i-mejl adrese jkpalic@gmail.com


Za najuspešnije takmičare/ke jedriličarske regate Berbanski dani predviđene su sledeće nagrade: Organizator je predvideo nagrade za prva tri mesta. * Broj dodatnih nagrada zavisi od sponzora.


Napomena:

 • Primenjivaće se pravila svake klase, Pravilnik regata Jedriličarskog saveza Srbije, Raspis regate i Uputstva za jedrenje.
 • Regata je kriterijska sa koeficijentom jačine 1.55
 • Oznake na jedrima moraju biti u saglasnosti sa Regatnim Pravilima i Pravilima svake klase.
 • Registracija takmičara će se obaviti 16.09.2017. do 10 sati u kancelariji regate.
 • Prilikom registracije takmičari će plaćati startninu. Startnina iznosi 200 dinara po takmičaru.
 • Raspisano je 8 trka, a regata je važeća ako se održi najmanje 3.
 • Na zahtev organizatora jedrilice će nositi reklamu sponzora.
 • Na zahtev regatnog odbora, takmičari će dostaviti na uvid važeću potvrdu o premeravanju.
 • Uputstva za jedrenje će biti dostavljena prilikom registracije takmičara. 
 • Uputstva za jedrenje će biti istaknuta na Službenoj oglasnoj tabli.
 • Regatno polje i regatni kursevi će biti prema Uputstvima za jedrenje.
 • Primenjivaće se Low Point System (Sistem jednostavnog bodovanja), prema pravilu A4.1 Regatnih pravila.
 • Najslabiji rezultat se odbacuje ako se održi više od 3, ali manje od 8 trka, a dva najslabija rezultata ako se održi 8 ili više trka.
 • Regata je važeća za klase i kategorije u kojima učestvuju najmanje tri jedrilice, uz uslov iz prvog stava člana 9. Pravilnika regata JSS.
 • Smeštaj jedrilica je ispred kluba a za daske u daskaškom hangaru.
 • Prenoćište i ishrana: Smeštaj šatora i kamp kućica u krugu JK Palić je obezbedjen i to besplatno. Večera za takmičare i njihovu pratnju će biti obezbeđena osim završnog dana kada je u zavisnosti od donatora. Rezervacija i informacije na Email : jkpalic@gmail.com
 • Svaki takmičar startuje na vlastiti rizik i odgovornost. Organizator ne prihvata bilo kakvu odgovornost za moguće štete ili udes takmičara, jedrilica, opreme ili trećih lica, pre, za vreme i posle regate.

 


Autor: Marko Skorić
Održavanje: od 16.09.2017. do 16.09.2017.

PODACI O ORGANIZATORU
Naziv Organizatora:
Jedriličarski klub Palić
Mesto:
Palić
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
jkpalic@gmail.com
Web sajt:
http://www.jk-palic.org.rs/

Facebook:
nije dostupno
Google+:
nije dostupno
Twitter:
nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ 11 TRI BGD poludistanca 2017
+ Jedriličarska regata Jedrimo Dunavom zajedno 2017
+ Vinski maraton 2017
+ Biciklistička trka kroz Vojvodinu 2017
+ Turnir malih šampiona u džudou 2017

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...