Svetski kup u paraglajdingu 2017

Foto: VSS

Svetski kup u paraglajdingu održaće se u periodu od 17. do 24. juna 2017. godine, u Nišu, u organizaciji Vazduhoplovnog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Sportskog saveza Srbije, Opštine Pantelej, grada Niša i Ministartsva omladine i sporta - Vlada Republike Srbije.


Ovogodišnji Svetski kup u paraglajdingu, na kome se očekuje učešće 130 najiskusnijih pilota iz 30 zemalja Sveta, održaće se u Nišu, u skladu sa pravilima Svetske vazduhoplovne federacije (FAI).

Programom Svetskog kupa u paraglajdingu predviđena su takmičenja u disciplini prelet,što znači da će se takmičari nadmetati u vazdušnim trkama od 70 do 100 km, u letelicama koje nemaju motore.

Svečano otvaranje takmičenja predviđeno je da se održi u subotu, 17. juna 2017. godine, u 19:00 časova, u Oficirskom domu u Nišu, u kojem će inače biti smešten štab takmičenja.

Srbiju će na ovom takmičenju predstavlјati šest pilota: Vladimir Bačanin, Srđan Ristanović, Dragan Martinović, Predrag Dudić, Srđan Kesić i Milan Stević.

Napomena:
  • Letovi su planirani svakodnevno, u zavisnosti od vremenskih prilika, najverovatnije u periodu između 12 i 19 časova..


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 17.06.2017. do 24.06.2017.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora:
Vazduhoplovni savez Srbije
Mesto:
Niš
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
pr@vss.rs
Web sajt: http://www.vss.rs
Facebook: nije dostupno
Twitter: nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...