Fruškogorski MTB maraton 2017

Autor fotografije: Mihailo Bogdanović

25. Mountain Bike Cross-country Marathon (MTB XCM) pod nazivom "Fruškogorski MTB maraton" održaće se u nedelju, 30. aprila 2017. godine, na Fruškoj Gori u organizaciji MBK Fanatic - Novi Sad i Biciklističog saveza Srbije (BSS).


Prvi Fruškogorski MTB maraton održan je 1992 godine. Začeli su ga pioniri Zvonko Turinski, Toma Subotić, Aleksandar Miškov, Zlatko Tot, Zoran Matić, Goran Galić, Zoran Bukvički i Ivan Francuz, vozeći ga u toku pešakog maratona. Zahvaljujući njima je nastala ideja o stvaranju tradicionalnog Fruškogorskog MTB maratona, prvog brdsko-biciklističkog maratona na ovim prostorima. 1993. godine maraton je organizovao klub Fanatic iz Novog Sada i ostao je njegovoj organizaciji do danas. Od tada se održava svake godine u aprilu/maju za vikend oko Đurđevdana na Fruškoj gori.


Ovogodišnji Fruškogorski MTB maraton održaće se na stazama Nacionalnog Parka Fruška Gora (Popovica - Sremska Kamenica - Novi Sad), sa početkomu 10:00 časova, u skladu sa pravilima Biciklističkog Saveza Srbije (BSS) i UCI.


Programom Fruškogorskog MTB maratona predviđene su tri trke, i to: Veliki maraton 81 Km (visinska razlika 2470 m); Srednji maraton 56 Km (visinska razlika 1336 m); Mali maraton 32 Km (visinska razlika 878 m).

Pravo učešća na Fruškogorskom MTB maratonu imaće svi zainteresovani licencirani i nelicencirani takmičari, uz plaćanje startnine.

Prijavljivanje (predprijave) zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Fruškogorskom MTB maratonu obavljaće se putem sajta http://www.fanatic.rs kao i na licu mesta na dan starta.

Za najuspešnije takmičare/ke Fruškogorskog MTB maratona predviđene su  nagradei to: Medalje za tri prvoplasirana takmičara na svim trkama; Nagrade za 15 najboljih takmičara na malom i srednjem maratonu; Nagrade za sve takmičare koji završe veliki maraton; Specijalne nagrade za najmlađeg i najstarijeg vozača, kao i za dame

Napomena:
  • Svi takmičari moraju da nose zaštitne kacige i da učestvuju na tehnički ispravnom biciklu.
  • Svi takmičari učestvuju na sopstvenu odgovornost i svojim potpisom usvajaju propozicije trke.
  • Organizator ne odgovara za postupke učesnika prema samom sebi ili prema drugim licima.
  • Organizator zadržava pravo izmene i dopune propozicija koje se objavljuju do vremena starta.

Više informacija o Fruškogorskom MTB maratonu možete dobiti putem telefona na broj +381 63 505 509 (Ivan) i +381 63 387 406 (Bane).

Autor: Marko Skorić Održavanje: od 30.04.2017. do 30.04.2017.

FOTO GALERIJA

Ostale fotografije iz galerije:
Fruškogorski MTB maraton 2011

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora:
MBK Fanatik
Mesto:
Novi Sad
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://www.fanatic.rs
Facebook: nije dostupno
Twitter: nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...