Ostroški polumaraton 2017

1. Ostroški polumaraton održaće se u nedelju, 09. aprila 2017. godine, u Nikšiću (Crna Gora), u organizaciji Atletskog kluba Nikšić.


Poklonička putovanja započela su još za zemaljskog života Svetog Vasilija, a 12. maja na dan upokoljenja ovog sveca, Ostrog poseti nekoliko desetina hiljada vernika. Već 20 godina, grupa maratonaca i ljubitelja trčanja iz Nikšića,  slavu svecu istrči 20-ak kilometara od Sabornog Hrama u do Manastira Ostrog. Uz blagoslov crkvenih zvaničnika ovo trčanje preraslo je u polumaratonsku trku takmičarskog karaktra, koja će biti prethodnica “Dana Sv. Vasilija Ostroškog”.

Ovogodišnji Ostroški polumaraton održaće se na sa starom ispred hrama Sveti Vasilije Ostroški u Nikšiću, u 09:55 časova.

Programom Ostroškog polumaratona predviđeno je da učesnici trče od hrama Svetog Vasilija Ostroškog u NIkšiću do Manastira Ostrog (21,1 km).

Pravo učešća na Ostroškom polumaratonu imaće svi zainteresovani u nekoj od sledećih kategorija: seniori, seniorke, vojska i policija, veterani 40-45, veteranke 40-45, veterani 45-50, veteranke 45-50, veterani 50-55, veteranke 50-55, veterani 55-60, veteranke 55-60, veterani 60-65, veteranke 60-65, veterani preko 65, veteranke preko 65, uz plaćanje startnine u iznosu od 15 eura.

Prijavljivanje zainteresovanih učesnik/ca za uešće na Ostroškom polumaratonu obavljaće se putem online formulara na sajtu http://ostroskipolumaraton.com/prijava

Za najuspešnije takmičare/ke Ostroškog polumaratona predviđene su sledeće nagrade: Novčane nagrade za prvh pet takmičara/ki u kategoriji seniora i seniorki; Novčane nagrade za prva tri takmičara/ke i Crne Gore; Novčane nagrade za prva tri mesta u kategoriji vojske i policije; Novčane nagrade za prva tri takmičara/ke u kategoriji veterana i veteranki.

Napomena:
* Učesnički paket sadrži: medalju, diplomu, majicu, kesu maratona i suvenire Ostroškog manastira.
* Okrepne stanice ć biti postavljene na 5km, 10km, 15km i 20km.
* Šatori za presvlačenje nalaziće se u blizini starta polumaratona.
* Svaki učesnik/ca imaće svoju kesu sa takmičarskim brojem u koju će staviti svoje lične stvari. Kesu će takmičari predavati u posebno vozilo koje će istu provesti do cilja.

 

Autor: Marko Skorić
Održavanje: od 09.04.2017. do 09.04.2017.

PODACI O ORGANIZATORU
Naziv Organizatora:
Atletski klub Nikšić
Mesto:
Nikšić
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt:
http://www.ostroskipolumaraton.com

Facebook:
nije dostupno
Google+:
nije dostupno
Twitter:
nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Dunavski polumaraton 2017
+ Atletska trka Sv. Vasilije Ostroški 2017
+ Beogradski maraton 2017
+ Jagodinski maraton 2017
+ Novosadski polumaraton 2017

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...