Atletsko Prvenstvo Evrope u dvorani 2017

34.  Atletsko Prvenstvo Evrope u dvorani za seniore i seniorke održaće se u periodu od 03. do 05. marta 2017. godine, u Beogradu, u organizaciji Atletskog saveza Srbije i Evropske atletske asocijacije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Srbije i Grada Beograda.


Atletsko Prvenstvo Evrope u dvorani prvi put je održano 1970. godine, i održavalo se svake godine, da bi od 1990. godine, počelo da se održava na svake dve godine. Atletsko prvenstvo Evrope u dvorani predstavlja najveće atletsko takmičenje koje se održava u Beogradu i Srbiji od Evropskog prvenstva u krosu koje je održano 2013. godine.

Ovogodišnje atletsko prvenstvo Evrope u dvorani održaće se u Kombank areni (ul. Bulevar Arsenija Čarnojevića 58, Novi Beogradu) u Beogradu, u skladu sa pravilima Evropske atletske asocijacije (European athletic association).

Programom atletskog prvenstva Evrope u dvorani predviđena su takmičenja u sledećim disciplinama: trka na 60 m; trka na 400 m; trka na 800 m; trka na 1500 m; trka na 3000 m; trka na 60 m sa preponama; trka na 1000 m sa preponama; troskok, skok u dalj, skok u vis, skok motkom, bacanje kugle, bacanje koplja, petoboj, sedmoboj; štafetna trka 4x400 m;

Pravo učešća na atletskom prvenstvu Evrope u dvorani imaće svi zainteresovani takmičari/ke, koji su ispunli kfalifakicionu normu u disciplini u kojoj se takmiče, u kategoriji seniora i seniorki.

Kao najuspešnije reprezentacije atletskog prvenstva Evrope u dvorani izdvajaju se: Nemačka sa 295 medalja (bez medalja Istočne Nemačke), Poljska sa 176 medalja, Velika Britanija sa 161 medalja, Francuska sa 161 medaljom, Rusija sa 151 medaljom (bez medalja Sovjetsk Unije)... dok  reprezentacija Srbije ima 4 osvojene medalje (2 zlatne, 1 srebrna, 1 bronzana) (bez medalja Jugoslavije).

 

Autor: Marko Skorić
Održavanje: od 03.03.2017. do 05.03.2017.

PODACI O ORGANIZATORU
Naziv Organizatora:
Atletski savez Srbije; Evropska atletska asocijacija
Mesto:
Beograd
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt:
http://www.belgrade2017.org

Facebook:
nije dostupno
Google+:
nije dostupno
Twitter:
nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Biciklistička trka Dunavski kup 2017
+ Evropski kup u brzom hodanju 2017
+ Atletska trka Sv. Vasilije Ostroški 2017
+ Prolećni atletski miting prijateljstva 2017
+ Beogradski maraton 2017

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...