x

Reciklažni maraton 2016

Reciklažni maraton 2016

5. Reciklažni maraton održaće se u nedelju, 11. decembra 2016. godine, u Novom Sadu, u organizaciji ARK Fruška Gora i Orijentaciono atletskog kluba Novi Sad.


Reciklažni maraton predstavlja poslednji maraton u godini, maraton za recikliranje energije i snage za narednu sezonu, maraton na kome organizatori trke recikliraju zaostavštine sa predhodnih trka koje su organizovali, i namenjen je svim trkačima kojima rezultat nije prioritet. Ovaj maraton je zajednički trening, druženje, a ujedno i rođendanski maraton kluba, obzirom da u decembru ARK “Fruška gora” slavi 8 godina postojanja.

Ovogodišnji Reciklažni maraton održaće se na kružnoj stazi (1 krug = 4220 m) na Sunčanom keju u Novom Sadu, sa startom u 11:00 časova preko puta Doma Vojske Srbije, gde će se ujedno nalaziti i cilj.

Programom Reciklažnog maratona predviđeno je održavanje sledećih trka: Maratonska trka (42,1 Km - 10 krugova); Polumaratonska trka (21,1 Km (5 krugova). Takođe, programom manifestacije, predviđeno je da polumaratonci trče 5, a maratonci 10 krugova.


Pravo učešća na Reciklažnom maratonu imaće svi zainteresovani, koji se osećaju psiho-fizički sposobnim za ovakav vid aktivnosti, uz plaćanje kotizacije u iznosu od 1200 dinara po takmičaru/ki za prijave do 06.12.2016. godine, nakon tog perioda (na dan trke) je 700din, ali bez majice.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Reciklažnom maratonu obavljaće se putem on-line formulara na sajtu trka.rs, kao i lično, na licu mesta, na dan trke.


Za najuspešnije takmičare/ke Reciklažnog maratona predviđene su sledeće nagrade: Troje prvoplasiranih u maratonu i polumaratonu dobijaju reciklirane medalje i pobedničke diplome, kao i skromne poklone * Svi finišeri dobijaju reciklirane medalje.


Napomena:

* Startni paket sadrži: aktivna majica, diploma*, startni broj*, finišerska medalja*, krofne, čaj i druga okrepa (* reciklirani)..

* Vremensko ograničenje je 5h za sve trke.
* Nema novčanih nagrada ni starosnih kategorija.
* Na stazi, u zoni start-cilj, biće postavljena jedina okrepna stanica sa vodom, čajem, dekstrozom i voćem. Trkačima je omogućeno da donesu sopstvenu okrepu i postave je na stazi u za to predviđenom prostoru. U slučaju potrebe biće postavljena i okrepa sa vodom na Okretu 1.

 
Autor: Marko Skorić Održavanje: od 11.12.2016. do 11.12.2016.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Novi Sad
Mesto: ARK Fruška Gora
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://arkfruskagora.org.rs
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...