x

Vimbldon 2017

Vimbldon 2017

Gren slem teniski turnir Vimbldon (eng. Wibmledon) održaće se u periodu od 03. do 16. jula 2017. godine, u Londonu (Engleska - Velika Britanija) u organizaciji All England Lawn Tennis Club-a i ITF-a.


Vimbldon predstavlja najstariji i najugledniji teniski turnir, koji se igra na travnatoj podlozi, održava se svake godine od 1877. godine (nije održavan u periodima 1915 – 1918 i 1940 - 1945), krajem juna i početkom jula i treći je po redu grend slem turnir u ATP World Tour sezoni posle otvorenog prvenstva Australije (Australijan open) i Francuske (Roland Garros).

Ovogodišnji teniski gren slem turnir Vimbldon, održaće se na otvorenim travnatim teniskim terenima “Ol Ingland kluba” (eng. The All England Club) u predgrađu Londona (Engleska - Velika Britanija).

Na ovogodišnjem turniru, tokom 13 dana očekuje se uzbuđenje, zabava i vrhunski tenis uz učešće velikog broja tenisera i teniserki iz samog vrha svetskog tenisa, koji će se takmičiti u singlu i u dublu u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i dublu u mešovitoj (muško-žensko) konkurenciji.

Prošlogodišnji pobednici Vimbldona su: Endi Marej u muškom singlu, Serena Vilijams u ženskom singlu, Peirre-Hugues Herber i Nicolas Mahut u muškom dublu, Serena Vilijams i Venus Vilijams u ženskom dublu, Heather Watson i Henri Kontinen u miš dublu.

 
Autor: Marko Skorić Održavanje: od 03.07.2017. do 16.07.2017.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: All England Lawn Tennis Club
Mesto: London (Engleska)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://www.wimbledon.com
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...