x

Rolan Garos 2017

Rolan Garos 2017

Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu, poznatije kao Rolan Garos (francuski - Roland Garros) održaće se u periodu od 22. maja do 11. juna 2017. godine, u Parizu (Francuska), u organizaciji Teniskog Saveza Francuske.


Otvoreno prvenstvo Francuske predstavlja najveći turnir na zemljanoj podlozi (šljaci) i jedan od četiri najveća turnira u sezoni (Gren Slem). Krajem maja i početkom juna svake godine, teniska elita se okuplja na ovom prestiznom turniru koji se igra od 1891. godine. Turnir nosi ime francuskog avijatičara iz prvog svetskog rata. Do 1925. godine učestvovali su samo francuski igrači. Od 1968. godine na turniru učestvuju i profesionalci i amateri. Glavni teren naziva se Filip Šatrije (francuski - Philipe Chatrier).


Programom Rolan Garosa predviđeno je održavanje sledećih takmičenja: singl (u muškoj i ženskoj konkurenciji); parovi (muški, ženski i mešoviti), u seniorskoj i juniorskoj  konkurenciji.


Branioci titula sa prošlogošinjeg Rolan Garosa su: Novak Đoković u muškoj konkurenciji, Garbine Muguruza u ženskoj konkurenciji, Feliciano Lopez i Marc Lopez u konkurencijimuških dublova, Caroline Garcia i Kristina Mladenovic u konkurenciji ženskih dublova, Martina Higins i Leander Paes u konkurenciji miks dublova...

 
Autor: Marko Skorić Održavanje: od 22.05.2017. do 11.06.2017.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Teniski savez Francuske
Mesto: Pariz (Francuska)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://www.rolandgarros.com
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...