x

Australijan open 2017

Australijan open 2017

Otvoreno prvenstvo Australije (Australijan open), prvi od četiri Gren Slem turnira u sezoni, održaće se u periodu od 16. do 29. januara 2017 . godine, na Melburn park stadionu u Melburnu (Australija).


Otvoreno prvenstvo Australije, teniski Gren Slem turnir kojim rukovodi "Tenis Australija" (ranije poznat kao Teniska asocijacija Australije) i koji se svake godine održava u januaru, u sred Australijskog leta poznat po ekstremno toplim uslovima za igru, prvi put je održan daleke 1905. godine. Prvi održani turnir bio je poznat kao Australijsko prvenstvo, da bi zatim 1927. godine promenio naziv u Prvenstvo Australije, a 1965. godine dobio naziv Otvoreno prvenstvo Australije, koji je i danas aktuelan.


Ovogodišnje izdanje Australijan opena predstavlja, jedan od najvećih sportskih događaja u Australijskom sportskom kalendaru, ujedno ono predstavlja i jedan od najvećih teniskih događaja u svetu, što potvrđuje činjenica da je još 2007. godine turniru prisustvovalo blizu 555 000 posetilaca i da taj broj iz sezone u sezonu nastavlja da raste.


Programom Australijan opena predviđena su takmičenja u singlu u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i u parovima i u mešovitim parovima u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, na kojima će učestvovati sam krem svetskog tenisa.

 
Autor: Marko Skorić Održavanje: od 16.01.2017. do 29.01.2017.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Tenis Australija
Mesto: Melburn (Australija)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://www.ausopen.com
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...