x

Jesenji planinarski maraton na Fruškoj Gori 2016

Jesenji planinarski maraton na Fruškoj Gori 2016 Autor fotografije: Marko Skorić / Savremenisport.com

2. Jesenji planinarski maraton na Fruškoj Gori održaće se u subotu, 29. novembra 2016. godine, na Fruškoj Gori, u organizaciji PSD Železničar Novi Sad i Planinarskog saveza Srbije.


Ovogodišnji Jesenji planinarski maraton na Fruškoj Gori održaće se na Fruškoj Gori, sa starom i ciljem na Popovici (Sremska Kamenica - Novi Sad), sa početkom u 09:00 časova.

Programom Jesenjeg planinarskog maratona na Fruškoj Gori predviđeno je da učesnici pređu stazu ukupne dužine 25, 094 Km i to sledećim redosledom: I kontrolna tačka – Kraljeva stolica (ukontrolnoj knjižici nosi oznaku KT9); II kontrolna tačka – Brankovac (uj kontrolnoj knjižici nosi oznaku KT21); III kontrolna tačka – Vrata raja (u kontrolnoj knjižici nosi oznaku KT22); IV kontrolna tačka – Zmajevac (u kontrolnoj knjižici nosi oznaku KT23); V kontrolna tačka – Izvor Zvečan (u kontrolnoj knjižici nosi oznaku KT24).

Pravo učešća na Jesenjem planinarskom maratonu na Fruškoj Gori imaju svi koji se osećaju zdravi i sposobni da mogu da savladaju ovu stazu sa ovom visinskom razlikom, bez obzira na vremenske prilike/neprilike, uz plaćanje kotizacije u iznosu od 200 dinara za punoletne osobe, odnosno 100 dinara za osobe mlađe od 18 godna.

Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Jesenjem planinarskom maratonu na Fruškoj Gori obavljaće se na licu mesta (mesto starta/cilja) na dan maratona do 08:00 časova.

Napomena:
* Jesenji planinarski maraton na Fruškoj Gori zamišljen je kao sportsko-rekreativna manifestacija koja nema takmičarski karakter, jer je naglasask na rekreativnoj aktivnosti.
* Staza će biti otvorena ukupno 8 sati, od 09:00 do 17:00 časova.
* Markacije na stazi: Od Starta na Popovici preko KT Kraljeva stolica pa do odvajanja maratonske staze za Vrdnik vodi markacija: beo krug i crveno srce u sredini. Od odvajanja redovne-stalne markirane staze za Vrdnik na grebenskom putu, dalje preko Zmajevca do KT Brankovac vode grebenskom stazom (pored asfaltnog puta) crveno-bele plastične trake okačene na stazi, i sve vreme se ide kontra maratonskoj stazi (kada se okrenete iza vas je markacija beo krug i crveno srce). Od KT Brankovac do Dumbovačkog potoka i slapa, KT Vrata raja, Malog potoka, vidikovca Gradac, KT Zmajevac, KT Izvor Zvečan, Popovica – cilj, vodi vas markacija beo krug sa crvenim srcem u sredini.
* Svaki učesnik na maratonu učestvuje NA SOPSTVENU ODGOVORNOST.
* Učešće na planinarskom maratonu je, uz sve dobrobiti, aktivnost povećanog rizika, pa je svaki učesnik maratona odgovoran za svoju ličnu egzistenciju i bezbednost, a očekuje se da doprinese i bezbednosti drugih učesnika Maratona.
* Organizator neće snositi nikakvu odgovornost u slučaju bilo kakve štete ili ugrožavanja fizičkog integriteta (povrede, smrti…) koji su posledica učešća na maratonu.
* Svaki učesnik maratona lično je odgovoran za svoje ponašanje i eventualno ugrožavanje ili nanetu štetu drugim licima za vreme maratona
* Učesnici maratona ne smeju biti pod dejstvom alkohola, droga, drugih opojnih sredstava ili nedozvoljenih stimulativa.
* Osobe mlađe od 18 godina, na stazi maratona moraju biti u pratnji starije punoletne osobe, roditelja, starijeg brata, sestre, profesora, planinarskog vodiča …
* Osobama sa zdravstvenim problemima i starijim osobama pre dolaska na maraton preporučujemo obaveznu konsultaciju sa lekarom.
* Odeća – obuća – ranac – ostalo: Na maratonu se učestvuje u opremi podesnoj za dugotrajan napor u šumsko planinskom ambijentu, po svakom vremenu. Odeća treba da je laka, komotna, sportska, prilagođena svim vremenskim prilikama. Obuća treba da je udobna, komotna i razgažena, sa narezanim đonom, a na nogama neka su neke deblje čarape, preporučujemo vunene ili namenske (sportske, planinarske) za ove prilike. Obavezno je na maraton poneti ranac, a u rancu neka se nađe: voda, sok, čaj… sendvič, voće, suva presvlaka (majica, gaće, kapa…) i obavezno neka nepromočiva jakna sa kapuljačom, ili pelerina-kabanica za zaštitu od moguće kiše. Maratonci obavezno moraju da imaju baterijsku lampu (preporučujemo čeonu) sa rezervnim baterijama i duge pantalone ili helanke koje u potpunosti pokrivaju noge, pištaljku, mobilni telefon (sa punom baterijom), zavoj, elastični zavoj, hanzaplast, kremu za ojede… Učesnicima preporučujemo, zbog strmih uspona i silazaka, iz praktičnih razloga, da bi bilo dobro da imaju štapove za hodanje.
* Uplata kotizacije obavljaće se putem tekućeg računa, zaključno sa danom 27.10.2016. godine.
(Primalac: PSD “Železničar” Novi Sad, Trg Galerija 4.; Račun broj: 340-11005885-08; Erste bank a.d. Novi Sad; Svrha plaćanja: Učešća na Jesenjem maratonu).
* Kotizaciju možete platiti za više osoba jednom uplatinicom.
* Dokaz o uplati (uplatnicu) predajete licu kod kojeg prijavljujete vaše učešća na Maratonu.

 

Autor: Marko Skorić Održavanje: od 29.10.2016. do 29.10.2016.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: PSD Železničar Novi Sad
Mesto: Fruška Gora
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://www.psdzeleznicarns.org.rs
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...