x

Jedriličarska regata Kup Đerdapa 2016

Jedriličarska regata Kup Đerdapa 2016 Autor fotografije: Dragan Skorić / Savremenisport.com

41. Jedriličarska regata Kup Đerdapa (Otvoreno Prvenstvo Srbije) održaće se u periodu od 26. do 28. avgusta 2016. godine, u Donjem MIlanovcu, u organizaciji AJK Beograd i Jedriličarskog saveza Srbije.

Ovogodišnja jedriličarska regata Kup Đerdapa održaće se na reci dunav ispred Donjeg Milanovca, sa početkom u 11:00 časova, a u skladu sa pravilima kako su definisana u Regatnim Pravilima 2013–2016.

Programom jedriličarske regate Kup Đerdapa predviđena su takmičenja u sledećim klasama i kategorijama: Fin, 470, Laser Standard (generalno i veterani), Laser Radial, Laser 4.7, Optimist (generalno i optimisti do 12 godina). Takođe, programom manifestacije, otvaranje regate predviđeno je da se održi u petak, 26.08.2016. godine, u 11:00 časova, na terasi ispred kancelarije TOOM, dok je upozoravajući signal prve trke predviđen u 12:00 časova.

Pravo nastupa na jedriličarskoj regati Kup Đerdapa imaće svi zainteresovani takmičari koji su uredno registrovani kod nacionalnog saveza za 2015. godinu. Takmičari registrovani u JSS moraju osim toga ispunjavati i uslove definisane u članu 8. tačka a) i b) Pravilnika regata JSS.

Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca (preliminarne prijave) za učešće na jedriličarskoj regati Kup Đerdapa obavljaće se do 25.08.2016. godine, putem i-mejl adrese ajkbeograd@yahoo.com

Za najuspešnije takmičare jedriličarske regate Kup Đerdapa predviđene su sledeće nagrade: Organizator je obezbedio pehar i medalje za prva tri takmičara u svakoj klasi/ kategoriji. * Broj dodatnih nagrada zavisi od sponzora.
Napomena:
* Primenjivaće se Pravilnik regatta JSS, pravila svake klase, Raspis regate i Uputstva za jedrenje. * Regata je kriterijska za sve klase, sa koeficijentom jačine 1.7, rang ISAF Grade 3.

* Oznake na jedrima moraju biti u saglasnosti sa Regatnim Pravilima i Pravilima svake klase.
* Registracija takmičara za 41. KUP ĐERDAPA će se obaviti 25.08.2016. od 16-20 h i 26.08.2016. do 10 h  u kancelariji regate.
* Prilikom registracije takmičari  će plaćati startninu u iznosu od 300 dinara.
* Raspisano je 9 trka, a regata je važeća sa najmanje 3 trke.
* Na zahtev organizatora jedrilice će nositi reklamu sponzora regate na bočnim stranama trupa.
* Jedrilica ili oprema mogu biti pregledani u bilo koje vreme da bi se utvrdilo da su u skladu sa pravilima klase.
* Uputstva za jedrenje će biti dostavljena svakoj posadi prilikom registracije takmičara. * Uputstva za jedrenje će biti istaknuta na Službenoj oglasnoj tabli.

* Regatno polje i regatni kursevi će biti prema Uputstvima za jedrenje.

* Primenjivaće se prilog P Regatnih pravila.  

* Primenjivaće se Low Point System (Sistem jednostavnog bodovanja), prema pravilu A4.1 Regatnih pravila.

* Ako se odjedri više od 3 trke odbacuje se najslabiji rezultat odnosno dva ako se odjedri više od 7 trka.
* Smeštaj jedrilica na plaži ispred kancelarije TOOM-a. * Svaki takmičar startuje na vlastitu odgovornost.
* Organizator ne prihvata bilo kakvu odgovornost za moguće štete ili udes takmičara, jedrilica, opreme ili trećih lica, pre, za vreme i posle regate.

Autor: Marko Skorić Održavanje: od 26.08.2016. do 26.08.2016.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: AJK Beograd; Jedriličarski savez Srbije
Mesto: Donji Milanovac
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt:
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...