x

Intervju Dušan Tadić i Sergej Milinković - Savić pred odlučujuću utakmicu sa Švajcarskom

Intervju Dušan Tadić i Sergej Milinković - Savić pred odlučujuću utakmicu sa Švajcarskom Foto: FSS

Fudbalsku reprezentaciju Srbije u petak, 2. decembra očekuje treća, poslednja utakmica u grupnoj fazi Prvenstva sveta u Kataru. Rival je Švajcarska. Orlovi su danas imali trening oporavka posle meča sa Kamerunom, a pre treninga na konferenciji za medije bili su kapiten Dušan Tadić i Sergej Milinković – Savić.


„Znamo da moramo ući maksimalno odgovorno i ozbiljno u meč sa Švajcarskom, ne gledamo šta je bilo iza nas, gledamo napred. Želimo da pobedimo. Gledamo sebe, treba da krenemo snažno i hrabro, da im pokažemo da smo došli da pobedimo i da želimo da izborimo plasman u narednu fazu. Velik je put bio do Katara, hteli smo da izborimo plasman na Svetsko prvenstvo, znali smo da će dosta toga da zavisi od poslednje utakmice u grupi. Moj potez kod rezultata 3:1 za nas? Da je bilo i nula-nula isto bih to uradio, nije to pad koncentracije kod 3:1 hteo sam samo najbolje. Situacija sa zglobom je mnogo bolje, biću sprema za sledeću utakmicu. Mislim da ne možemo ništa da obećamo, jer svaki igrač koji dođe u reprezentaciju želi da da svoj maksimum. Samo se nadam da će i sreća biti na našoj strani. Vezni red je srce ekipe, trudimo se da damo maksimum, protiv Brazila nije bilo dobro, protiv Kameruna već mnogo bolje i sada protiv Švajcarske treba da pokažemo visok nivo, veliku želju i da odradimo posao kako treba“ rekao je Sergej Milinković – Savić.


Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022


Od Piksija kapitena 1998. do Piksija selektora 2022. Može li Srbija do nokaut faze, prvi put nakon 24 godine?


Kapitenu Dušanu Tadiću postavljeno je mnogo pitanja, mali rezime odgovora…


„Jeste bio veliki pritisak pre četiri godine, ali treba da se fokusiramo samo na fudbal i ko bude bolji, neka pobedi. Svaka utakmica je veliki pritisak, kako u klubu, tako i reprezentaciji. I oni i mi imamo pritisak, ko će bolje sve to izneti, pokazaće teren. Šta nam daje samopouzdanje? Pa rad sa selektorom Stojkovićem u prethodne skoro dve godine. Sve pobede i utakmice koje smo dobro odigrali“ rekao je Dušan Tadić i dodao“Potpisao bih da poslednji meč u grupi odlučuje o našem daljem putu na Prvenstvu sveta. To smo i očekivali pred dolazak ovde. Kamerun? Greške koje su se dešavale, a tu mislim na sve linije tima, ne sme više da se dešavaju. Imamo sve u svojim rukama i sami odlučujemo o svojoj sudbini. Mislim da je važno kako smo igrali protiv Kameruna, bilo je dobrih i loših strana, trebalo je da pobedimo, ali nismo. I to je to. Ekipa treba da bude pozitivna, dobra je atmosfera među igračima i treba da damo sve od sebe i da verujemo da ćemo pobediti i proći dalje. Iskreno, gledao sam meč Brazil – Švajcarska, slika je malo kasnila, ali kada sam čuo radost na stadionu koji se nalazi blizu našeg hotela, radovao sam se, jer sada sve zavisi samo od nas. Ponavljam, dugo sam u reprezentaciji, odlična je atmosfera i radujemo se narednom meču. Mogu da obećam da će ekipa dati 100 odsto svojih mogućnosti. Švajcarska ima dobru timsku organizaciju, dosta se dobro brane, imaju mnogo trkača i kao tim su dosta dobri“ rekao je kapiten Dušan Tadić. (Izvor: FSS)




Datum: 29.11.2022. Autor: FSS

PROČITAJTE JOŠ...