x

Poraz rukometašica Radničkog u Inđiji u poslednjim trenucima meča

Poraz rukometašica Radničkog u Inđiji u poslednjim trenucima meča Foto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog su u utakmici osmog kola Arkus lige poražene na gostovanju šampionu države, Železničaru u Inđiji u poslednjim sekundama susreta rezultatom 34:33 iako su na poluvremenu imale minimalnu prednost 14:15. Nakon nekompletnog 8. kola Kragujevčanke su pale na 9. mesto na tabeli sa osvojena 4 boda.

Susret u Inđiji u kome su oba rivala bila u potrazi za novim bodovima je počeo u izjednačenom ritmu i igri gol za gol, mada je Radnički u uvodnim minutima potpomognut dobrim intervencijama čuvara mreže Tamare Kostić propustio par odličnih prilika iz zicer situacija da stvori ozbiljniju prednost. Šampionke su se prve odvojile (5:3, 9.min), no gošće brzo reaguju i vraćaju utakmicu u egal (5:5) sve do 22. minuta i pogotka Inđićeve za 8:8. Par nerealizovanih napada, tehničkih grešaka kao i intervencija Vasiljkovićeve dovode do toga da Inđijke povedu sa plus 3 (12:9, 25.min) koje održavaju do 27. minuta i vođstva 14:11. Kada se očekivalo da ta prednost ostane, probudile su se Kragujevčanke i munjevitom serijom 0:4 pogotkom kapitana Ksenije Petrović iz kontranapada na veliki odmor odu minimalnim vođstvom 14:15.

Za nepuna 3 minuta Železničar je vratio minimalnu prednost 16:15, ali rukometašice superligaša sa Lepenice ne dozvoljavaju domaćim igračicama da naprave rezultatsku prednost. Nastupio je 15-to minutni period igre gde su se ekipe smenjivale u međusobnom vođstvu, gde nijedan rival nije uspevao da napravi značajniju prednost. Radnički je dosta dobro zatvarao prilaze svom golu, igrao raznovrsno u napadu, šut spolja kao i unutrašnja igra su funkcionisali, Teodora Veličković je bila sigurna sa linije od 7 metara. U 47. minutu beležimo rezultat 26:26, kada Železničar zadaje, ispostavilo se završni udarac i serijom 3:0 dolazi do vođstva 29:26 u 51. minutu, a zatim i 31:27 (53.min). Nisu popustile gošće, mogle su u 57. minutu da priđu na gol minusa nakon neiskorišćenog kontranapada, ali iskusne Inđijke koriste sledeći napad za 33:30. Čelična volja i upornost kod igračica Radničkog je urodila plodom, zaključale su prilaze golu i preko Veličkovićeve sa sedmerca smanjile na 33:31, a potom sa dva dalekometna projektila Helene Inđić ušle u poslednjih 30 sekundi u egalu (33:33). Nakon minuta odmora, domaće rukometašice su imale poslednji napad u kome su izborile kazneni udarac sa 7 metara 10 sekundi pre kraja koji je najbolji pojedinac meča Una Obrenović pretvorila u gol za konačnih 34:33. 

Rukometašice Radničkog su odigrale dobar meč na vrućem terenu kod šampiona države, ali se čini da je falilo malo sreće kako bi tas prevagnuo na njihovu stranu.

U redovima domaćina najefikasnija je bila Una Obrenović sa 12 pogodaka, dok su kod Radničkog golgeterski najraspoloženije bile Teodora Veličković sa 11 i Helena Inđić sa 9 postignutih golova.

Igrač utakmice: Una Obrenović (Železničar)

ŽRK Železničar – RK Radnički: 34:33 (14:15)

Inđija: SC “Inđija”. Gledalaca: 150
Sudije: Dušan Cvetković, Igor Nikolić 
Sedmerci: Železničar 6 (5), Radnički 7 (6)
Isključenja: Železničar 6 min, Radnički 12 min

Železničar: Žak, Čavrić 4, Obrenović 12, Medić, Avramović 3, Todorović 1, Lovrić 2, Kovačić, Paunić 4, Žakula, Cvijanović 4, Činku (odbrana), Ignjatović 4, Jovanović, Vasiljković (8 odbrana), Tešić.

Radnički: Pojužina, Dragićević, Veličković 11, Belošević 1, Pidro, Inđić 9, K. Petrović 6, Vasović, Bjelak 3, Bogunović 3, D. Ranković, T. Petrović, Kostić (10 odbrana), Andrić, Milosavljević.

U sledećem, devetom kolu Arkus lige, Radnički će ugostiti ekipu Mladosti iz Nove Pazove naredne subote 3. decembra od 20 časova.


Datum: 27.11.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...