x

Rukometašice Srbije završile takmičenje na Evropskom prvenstvu

Rukometašice Srbije završile takmičenje na Evropskom prvenstvu FOTO: Jozo Čabraja

Rukometašice Srbije nažalost nisu uspele da trijumfuju u odlučujućem meču za plasman u drugu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu i večerašnjom utakmicom završile učešće na kontinentalnom šampionatu. Iako su izabranice Uroša Bregara dobro ušle u meč i najavile dolazak do zacrtanog cilja, Slovenija je u drugom delu igre zaigrala bolje, preokrenula i prednost nije ispuštala do kraja utakmice.


Evropsko prvenstvo u rukometu za žene 2022


Raspored utakmica i rezultati - Evropsko prvenstvo u rukometu za žene 2022


Naše devojke su borbenom i disciplinovanom igrom odlično ušle u meč, bile dominantnija ekipa na terenu i do 17. minuta došle do maksimalne prednosti od četiri pogotka (11:7). Iako Slovenija uspeva da smanji, Srbija sa dva gola prednosti odlazi na odmor. Neefikasan napad početkom drugog dela igre omogućava domaćinu da se vrati u meč, serijom pogodaka preokrene rezultat u svoju korist i prvi put povede u meču u 38. minutu (17:16). Na krilima preokreta i atmosfere u dvorani Zlatorog, Slovenija dobija dodatnu energiju i diktira tempo utakmice. Izabranice Uroša Bregara se nisu predavale, pa su u par navrata bile nadomak rezultatskog povratka u meč, ali nisu imale snage za potpuni preokret. Šanse koje su gradile nisu iskoristile na pravi način, pa Slovenija četiri minuta do kraja meča nagoveštava pitanje pobednika, kada dolazi do velikih pet golova prednosti (27:22). Situacija na terenu se ne menja do kraja utakmice, pa Slovenija trijumfom obezbeđuje plasman u narednu fazu takmičenja. Srbija je nakon tri neuspeha završila takmičenje u preliminarnoj fazi.



EHF EURO 2022


Slovenija - Srbija 27:24 (13:15)


SLOVENIJA: Zec (1 odbrana), Klemenčič, Gros 5, Omoregi 6, Žabjek 1, Stanko 2, Mavsar 2, Vojnovič, Ljepoja 3, Zulić 2, Varagić 2, Pandžić (9 odbrana), Lazović, Svetik, Gomilar Zickero 4, Albina 1


SRBIJA: Radosavljević 6, Majkić 1, Bogojević, Lavko 2, Ćetković, Nuković, Janjušević 3, Risović (4 odbrane), Kojić 2, Stamenić, Lovrić, Bojičić, Stoiljković 4, Liščević 4, Petrović 2, Graovac (2 odbrane)



Selektor Uroš Bregar izjava nakon utakmice:


- Dobro smo ušli u utakmicu, energetski dobro, vodili celo poluvreme. A onda kraća rotacija je uradila svoje, pali smo u odbrani, Slovenija je to iskoristila, Amra Pandžić je odradila svoj posao u drugom poluvremenu dobro i na kraju je Slovenija pobedila.


Ovo prvenstvo sam zamislio kao takmičenje na kome bih dao više šanse za igru mlađim igračima koji nisu sa nama i to se nije dogodilo iz razloga koje sam mnogo puta naveo. Deo mlađe ekipe je dobio priliku za igru, debitovao, iskoristio šansu, da ne nabrajam sad pojedinačno, ali sveukupno nismo ništa dobili jer je veliki broj igrača falio. Samo smo iskusnije igračice trošili, još i ova povreda Jovane Kovačević... Sa nekim bekovima koji nam fale bila bi to drugačija Srbija. Ne kažem da ne bismo izgubili od Švedske i Danske, ipak su to velesile, ali verujem da bi bilo drugačije danas. Ali, takav je sport, jednom dobiješ, drugi put izgubiš… (Izvor: RSS)


Datum: 08.11.2022. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...