x

Srbija poražena od Danske na EHF EURO 2022

Srbija poražena od Danske na EHF EURO 2022 Foto: Jozo Cabraja / kolektiff

Rukometašice Srbije nisu uspele da se izdignu nakon poraza u prvom kolu Evropskog prvenstva, za razliku od selekcije Danske koja je u današnjem meču brzo uspela da nametne svoju igru i ostvari ubedljivu pobedu. Dve selekcije su igrale u egalu prvih petnaest minuta meča, a zatim Danska preuzima inicijativu i do poluvremena dolazi do 18:11. 


Evropsko prvenstvo u rukometu za žene 2022


Raspored utakmica i rezultati - Evropsko prvenstvo u rukometu za žene 2022


Uprkos želji, Srbija nije našla rešenje za raspoložene protivnice, koje su kako je meč odmicao uvećavale razliku. Dodatan udarac za našu ekipu, sa već skraćenom bekovskom rotacijom, bila je povreda Jovane Kovačević, koja je morala da napusti teren i nije bila u mogućnosti da se do kraja meča vrati u igru. Našu selekciju za dva dana očekuje utakmica sa Slovenijom, koja je nakon startne pobede nad Danskom, danas poražena od Švedske sa 33:22.


Najefikasnija u redovima Srbije bila je Jovana Stoiljković sa šest, dok je četiri pogotka postigla Anđela Janjušević.EHF EURO 2022

GRUPA B, CELjE


SRBIJA - DANSKA 34:21 (11:18)


SRBIJA: Radosavljević, Majkić 1, Bogojević, Lavko 3, Nuković, Janjušević 4, Risović (2 odbrane), Kojić 2, Kovačević 2, Stamenić, Lovrić, Bojičić 1, Stoiljković 6, Liščević 2, Petrović, Graovac (2 odbrane)


DANSKA: Toft ( 8 odbrana), R. Iversen 4, A. M. Hansen 3, Heindal 4, Rajnhart (8 odbrana), Tranborg 3, A. U. Hansen 3, Jorgensen 1, Jensen 4, Vinter 2, Petersen 2, Hojlund 2, Fris 2, S. Iversen 2, Halilčević 1, Meler 1


Selektor Uroš Bregar, izjava nakon utakmice:


-Ne znam još uvek detalje o povredi Jovane Kovačević, bilo bi baš loše kada ne bi mogla da nastavi takmičenje jer već imamo mali broj bekova na raspolaganju. Po trenutim saznanjima čini se da nije dobro. Neke bazične stvari nismo dobro radili večeras. U odbrani smo par minuta bili dobri, pa smo u narednih pet minuta opet igrali loše. Teško je sa skraćenom rotacijom nešto da iskombinujemo, pogotovo iz tranzicije u odbranu u napad. Kad se sve podvuče, bilo je ovo naše loše izdanje. Želim samo da se dobro naspavamo, da se spremimo za Sloveniju i da tu utakmicu odigramo na najvišem mogućem nivou. (Izvor: RSS)


Datum: 06.11.2022. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...