x

Kragujevac šampion Prve rvačke lige

Kragujevac šampion Prve rvačke lige Foto: Rvački savez Srbije

Ovog vikenda, u organizaciji Rvačkog saveza Srbije održana je Prva Rvačka liga Srbije u Petrovcu na Mlavi u grčko-rimskim stilu. Ekipa rvačkog kluba “Kragujevac” odnela je ubedljivu pobedu, a bez ijednog poraza "Kragujevac" je osvojio titulu šampiona Prve lige Srbije i postao novi superligaš za 2023. godinu. Inače, Super Liga je najveći stepen takmičenja u našoj zemlji, a četiri najbolja kluba sastaće se u Play Off-u u decembru 2022. 

U jakoj konkurenciju bili su i klubovi "Crvena Zvezda" Beograd, "Radnički" Sombor, "Mladost" Valjevo, "Ljubomir Ivanović Gedža" Mladenovac i "Zmajevi" Petrovac na Mlavi.

-"Ovo je velika pobeda i uspeh za Rvački klub “Kragujevac” i dokaz da se upornost, stručan i posvećen rad uvek isplate. Takođe ovo je istorijski uspeh za grad Kragujevac koji će sledeće godine po prvi put imati dva superligaša. Posebno mi je drago što je rvanje sve popularnije u Srbiji, borbe sve atraktivnije, a to privlači i veći broj dece koja žele da se bave ovim sportom kao i publiku u salama. Čestitam svim rvačima, klubovima, stručnom štabu i očekujemo izuzetno zanimljiv nastavak u Super Ligi" - izjavio je Đorđe Kalanović, predsednik Rvačkog saveza Centralne Srbije.

Datum: 06.11.2022. Autor: Nevena Spasić

PROČITAJTE JOŠ...