Ivana Maksimović i Dragana Paleček najuspešniji strelci Beograda u 2013.


Ivana Maksimović ("Akademija Maksimović") u seniorskoj konkurenciji i Dragana Paleček iz Novog Beograda Ušća u juniorskoj konkurenciji proglašeni su za najuspešnije strelce Beograda u 2013. na prigodnoj svečanosti Streljačkog saveza Beograda (SSB) u Klubu sportista SD Partizan.

Proglašeni su i najbolji na rang listama po oružjima i kategorijama i trofeje im je uručio predsednik SSB Mile Đapić. Dragana Paleček je zbog obaveza u školi propustila svečanost i priznanje je primio njen brat.

Beograd može da se podiči da je prošle godine imao dve svetske rekorderke Ivanu Maksimović i Andreu Arsović i da su u Beograd stigla četiri mala kristalna globusa za druga mesta u finalu Svetskog kupa. Ivana Maksimović je donela i evropsku bronzu, srebro iz finala Svetskog kupa i dve bronze sa Svetskih kupova, Zorana Arunović pet medalja sa svetskih kupova i dva sa finala Svetskog kupa, Arsovićeva srebro iz finala Svetskog kupa i dva zlata sa Svetskih kupova... Jasna Šekarić je osvojila bronzu na Svetskom kupu.

Beogradski strelci učestvovali su u osvajanju tri ekipne evropske medalje - srebra vazdušnim pištoljem Damir Mikec i Dimitrije Grgić sa Zlatićem, bronze MK pištoljem Jasna Šekarić, Danica Rašeta i Zorana Arunović i zlata vazdušnim pištoljem Arunovićeva i Šekarićeva su sa Bobanom Veličković.

Na Mediteranskim igrama svih sedam medalja osvojili su beogradski strelci: zlatom su se okitile Zorana Arunović (MK pištolj) i Ivana Maksimović (MK puška, trostav), srebrom Ivana Maksimović (vazdušna puška)  i Zorana Arunović (vazdušni pištolj), dok su bronzane trofeje osvojili Damir Mikec (vazdušni pištolj), Jasna Šekarić (MK pištolj)  i Andrea Arsović (MK puška, trostav).


Dobitnici trofeja za prva mesta na rang listama SS Beograda su:
Puška
Seniori: Milenko Sebić ("Akademija Maksimović"), seniorke: Andrea Arsović (Partizan), juniori: Luka Miljanić (Partizan), juniorke: Dragana Paleček (Novi Beograd Ušće), mlađi juniori: Dragan Vukadinović (Partizan), mlađe juniorke: Nina Radulović (Zvezdara), kadeti: Luka Popović (Kolubara) i kadetkinje: Marija Zavišić (Policajac).

Pištolj
Seniori: Damir Mikec (Policajac), seniorke: Zorana Arunović (C. zvezda), juniori: Aleksandar Živanović (Kolubara), juniorke: Aleksandra Matijašević (Zemun Centar), mlađi juniori: Miloš Lazić ("Filip Kljajić", Mladenovac) i mlađe juniorke: Marija Mladenović ("Filip Kljajić").

Svečanost  su prisustvovali  sportski direktor SS Srbije Srećko Pejović i brojni treneri, streljački radnici i prijatelji streljačkog sporta.

Datum: 13.02.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...