Održan ADAS seminar za strelce

      
Dr Nenad Dikić direktor Anti doping agencije Srbije (ADAS) i dr Marija Anđelković, održali su veoma interesantno predavanje članovima streljačke reprezentacije Srbije na pripremama u Smederevu za Šampionat Evrope vazdušnim oružjem u Moskvi od 26. februara do 6. marta.

- Bilo je ovo veoma korisan i interesantan seminar, posebno za debitante u reprezentaciji, mlade strelce koji su se prvi put susreli sa ovom problematkom - kaže Srećko Pejovič, sportski direktor Streljačkog saveza Srbije.- Siguran sam da će im nova znanja koristiti, jer svaki sportista mora da bude upoznat sa propisima i principima anti doping kontrole. Predavači su potom bili gosti strelaca i ogledali se  streljačkim veštinama.

Predavanje su pratili  članovi reprezentcaije  Jasna Šekarić, Zorana Arunović, Bobana Veličković, Jovana Dragačevac i Lea Aleksić (seniorke i juniorke pištolj), Ivana Maksimović, Andrea Arsović, Dragana Todorović, Tiha Todorović, Milica Babić, Nina Radulović i Sanja Vukašinović (seniorke i juniorke puška), Andrija Zlatić, Damir Mikec i Dimitrije Grgić (seniori pištolj), Stevan Pletikosić, Milutin Stefanović, Milenko Sebić, Andrija Milovanović, Stevan Jovanović, Miloš Ivanović (seniori i juniori puška) kao i članovi stručnog štaba za EŠ Srećko Pejović, Dragan Donević, Jelena Arunović, Marijana Novković i Aleksandar Zlatić.

Prisustvovali su i treneri reprezentativaca Miriban Maksimović, Boban Marković, Boban Marinković, Lidija Mihajlović kao i stipendisti Ministarstva omladine i sporta Srbije, Jelena Živković, Miloš Tasić, Stefan Aleksandrovski i Marta Bireš, trener Saša Iker i doktor reprezentacije dr Slaviša Jovanović.

Pre Prvenstva Evrope u Moskvi će se održati i kvalifikacije za druge letnje Olimpijske igre mladih u Nankingu u Kini od 16. do 28 avgusta. Prvo će se  28. februara od 9,00 takmičiti juniorke pištoljem (Lea Aleksić i Jovana Dragačevac) a od 10,35 juniori puškom (Andrija Milovanović, Stevan Jovanović, Miloš Ivanović). Drugog dana kvalifikacija, 1. marta gađaće juniorke puškom (Milica Babić, Nina Radulović i Sanja Vukašinović). Nećemo imati predstavnike vazdušnim pištoljem za juniore. Po šest strelaca u svakoj disciplini dobiće vize za Nanking, stim što jedna zemlja može da kvalifikuje samo jednog takmičara i jednu takmičarku.

Borbe za evropske titule počinju 2. marta. Od 9 časova gađaće juniorke pištoljem (Ana Alentijev, Aleksić i Dragačevac) a od 10,35 juniori puškom (Milovanović, Jovanović, Ivanović). Juniorke  će gađati puškom 3. marta od časova (Tiha Todorović, Babić i Radulović)

Seniorska takmičenja počinju 4. marta. Na vatrenu liniju će seniorke pištoljem (Jasna Šekarić, Bobana Veličković, Zorana Arunović) i seniori puškom (Milutin Stefanović, Stevan Pletikosi, Milenko Sebić).

Poslednjeg dana Šampionata Evrope 5. marta gađaće seniorke puškom (Ivana Maksimović, Dragana Todorović i Andrea Arsović) i seniori pištoljem (Damir Mikec, Dimitrije Grgić i Andrija Zlatić).

Prošle godine na EŠ u Odenzeu u Danskoj, srpski strelci su osvojili dve ekipne medalje, ženska reprezentacija pištoljem u sastavu Zorana Arunović, Jasna Šekarić i Bobana Veličković okitila se zlatim, muška selekcija ovim oružjem u kojoj su gađali Andrija Zlatić, Damir Mikec i Dimitrije Grgić  postala je vicešapion Evrope.

Datum: 13.02.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...