x

Pobjednici Campus Clutch turnira idu na Svjetsko finale u Brazil

Pobjednici Campus Clutch turnira idu na Svjetsko finale u Brazil

Prvi svjetski studentski gejming turnir po drugi put stiže u Crnu Goru - sa nagradama za koje se vrijedi boriti!


Red Bull Campus Clutch turnir uključuje više od 50.000 studenata sa 300 univerziteta u 50+ zemalja, koji će istovremeno, učestvovati na više od 400 takmičenja širom svijeta kako bi ušli u jedino svjetsko finale u Valorantu!


Za organizaciju dogadjaja kao i prošle godine, odgovoran je Red Bull uz Savez elektronskih sportova Crne Gore i partnere FiveG, Kodio i PC Gamer.


Iako je VALORANT igra pucanja u prvom licu (FPS), igra se u timovima od po 5 igrača, što je savršeno za igrače koji imaju dobro istrenirane reflekse za izvođenje preciznih pokreta oružjem. Stvoren od kreatora League of Legends, Riot Games, VALORANT je igra zasnovana i fokusirana na sistemu Search and Destroy, gdje jedan tim napada postavljanjem bombe, a drugi tim se brani deaktiviranjem bombe.


Kako je riječ o turniru sa ekipama iz 50 različitih zemalja, konkurencija je ogromna, a bitka za prvo mjesto definitivno će biti teška, taktički iscrpljujuća i napeta. Ali ipak na kraju, nagrada za najbolje od najboljih je neprocjenjiva – crnogorski finalisti idu direktno na svjetsko finale u Valorantu, koje bi trebalo da se održi u Brazilu u decembru ove godine.


Ekipa koja osvoji drugo mjesto dobija 5 x 100€ koje je obezbijedio Five G, a trećeplasirana ekipa dobija pet gejming setova koje je obezbijedio PC Gamer.


Prošle godine, premijernim izdanjem Red Bull Campus Clutch-a prodefilovalo je više od 50.000 studenata širom svijeta koji su učestvovali i borili se za titulu najboljeg Valorant tima na svijetu.  Partner ovogodišnjih kvalifikacija je kao i prošle godine, Savez elektronskih sportova Crne Gore, a da bi prijavni proces bio što jednostavniji, igrači došli do svih željenih informacija, ali i potencijalno skupili ekipu i upoznali druge studente, otvorena je posebna sekcija “Red Bull Campus Clutch” na oficijalnom discord serveru Saveza. 


Discord serveru možete pristupiti putem linka:


Prijave za Red Bull Campus Clutch su na linku.



Datum: 27.10.2022. Autor: Dragana Bećirović

PROČITAJTE JOŠ...