x

Srpski seniorski tim puškom pogodio bronzu na SP u Kairu

Srpski seniorski tim puškom pogodio bronzu na SP u Kairu Foto: SSS

Uspešan niz srpskih strelaca na Svetskom prvenstvu u Kairu, započet u subotu, nastavljen je u nedelju.


Srpski muški tim vazdušnom puškom (Milutin Stefanović, Milenko Sebić, Lazar Kovačević) je osvojio bronzanu medalju u ekipnom takmičenju.


Kvalifikacije u ovoj disciplini su održane u subotu. Srbija je u izjednačenoj borbi u drugoj fazi kvalifikacija zauzela četvrto mesto i izborila meč za bronzu sa Mađarima, koji su bili treći. 


Za razliku od kvalifikacija, u duelu za medalju neizvesnosti nije bilo. Srpski trio je od početka dominirao i do trijumfa došao već posle 10 hitaca. Naš tim je Mađare savladao 16:4 u poenima (tim sa boljim zbirom rezultata posle svake serije dobija dva poena) . 


Svi članovi srpske ekipe su odlično gađali i nisu dozvolili mađarskom sastavu, u kome su bili sjajni Ištvan Peni, zatim Zalan Pekler i Peter Šomođi) da im pripreti.


Sebić, Stefanović i Kovačević su posle nekoliko ekipnih medalja na Evropskim prvenstvima, Svetskim kupovima, prvi put došli do postolja u timskom takmčenju na šampionatu sveta.


U duelu za zlato sastale su se azijske selekcije, a Indija je pobedila Kinu.


Danas se takmičio i muški tim vazdušnim pištoljem (Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov). U prvoj fazi kvalifikacija naš sastav je, u konkurenciji 22 ekipe, zauzeo deseto mesto. Od osme pozicije i plasmana u drugu rundu, Srbiju su delila dva kruga.


U ponedeljak su na programu takmičenja miks parova vazdušnom puškom i pištoljem.


Vazdušna puška, muškarci, ekipno, medalje: 1. Indija, 2. Kina, 3. Srbija.

Mečevi za medalje – za zlato: Indija – Kina 16:10, za bronzu: Srbija – Mađarska 16:4


Vazdušni pištolj, muškarci, ekipno, prva faza kvalifikacija: 1. Indija 878, 2. Kina 873, 3. Južna Koreja 871... 10. Srbija (Damir Mikec, Duško Petrov, Dimitrije Grgić) 858...


Datum: 16.10.2022. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...