x

Milosavljev i Marsenić pred utakmicu sa Finskom

Milosavljev i Marsenić pred utakmicu sa Finskom Foto: RSS

Rukometna reprezentacija Srbije započinje novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo čiji je domaćin Nemačka od 10. do 28. januara 2024. godine. 


Ukupno 32 selekcije će se kroz kvalifikacije boriti za preostalih 20 mesta na smotri najboljih evropskih reprezentacija, šesnaestoj po redu. Osam grupa po šest timova se će u periodu od oktobra tekuće godine do aprila 2023. kroz šest rundi međusobrnih okršaja nadmetati za učešće na EHF EURO 2024


Dva najbolja tima iz svake grupe uz četiri najbolje trećeplasirane selekcije pridružiće se domaćinu Nemačkoj i osvajačima medalja sa prethodnog Evropskog prvenstva - Švedskoj, Španiji i Danskoj na narednom kontinentalnom šampionatu.


Izabranici Tonija Đerone su ponovo na okupu nakon uspešne aprilske akcije, kada su u dvomeču sa Slovenijom izašli kao pobednici i obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo. Srbija se nalazi u kvalifikacionoj grupi 2, a rivali na putu do Evropskog prvenstva biće Norveška, Slovačka i Finska. Naša selekcija će tokom ove nedelje odigrati mečeve prvog i drugog kola kvalifikacija za kontinentalni šampionat. Kvalifikacije započinju na domaćem terenu susretom sa Finskom  u sredu, 12. oktobra 2022. godine od 18:00 časova u hali SPENS u Novom Sadu, dok će u nedelju, 16. oktobra takođe od 18:00 časova gostovati Slovačkoj u Prešovu.


Početak kvalifikacija i prvi susret sa Finskom su najavili članovi nacionalnog tima, Dejan Milosavljev i Mijajlo Marsenić.


Dejan Milosavljev

-Očekujem da ćemo u utakmici sa Finskom pružiti svoj maksimum. Nama je najbitniji ovaj prvi period, da u ove dve utakmice uđemo kako treba i da pobedimo. Ta četiri boda su nam uvod u sve što dolazi kasnije u januaru. Nadam se da ćemo ostati svi zdravi za mečeve koji nam slede sutra i u nedelju, pružićemo sve od sebe, potrudićemo se da pokažemo naš kvalitet na terenu i da omogućimo ljudima da budu srećni i da uživaju u dobrom rukometu.


Mijajlo Marsenić

-Srećni smo što smo svi tu na okupu najzad posle dugo vremena i posle uspeha u utakmicama baraža za Svetsko prvenstvo sa Slovenijom. Očekuje nas jedna dobra i pre svega vrlo važan meč protiv Finske, koja je u ovom trenutku za nas nepoznanica. Trener je pripremio za nas dosta materijala  sa kojim se trenutno upoznajemo i nadamo se da će utakmica proći po nas kako treba. Pozvao bih sve navijače da dođu u SPENS i da nas podrže i da pobedom otvorimo ovaj kvalifikacioni ciklus.


Utakmica između Srbije i Finske na programu je u sredu, 12. oktobra od 18:00 časova u hali SPENS u Novom Sadu uz direktan prenos na RTS 2 i Arena sport 1.


Podsećamo, ulaznice se u toku današnjeg dana mogu preuzeti u periodu od 9:00 do 14:00 časova na sledećim lokacijama:

-Gradski rukometni savez Novi Sad, Hajduk Veljkova 11, Novi Sad

- Rukometni savez Vojvodine, Masarikova 25, Novi Sad


Na dan utakmice preuzimanje ulaznica je moguće isključivo na biletarnici hale SPENS u periodu od 12:00 do 16:00 časova.


Datum: 10.10.2022. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...