x

Trijumf rukometaša Radničkog u dramatičnoj završnici

Trijumf rukometaša Radničkog u dramatičnoj završnici Foto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog su u neizvesnoj utakmici i u dramatičnoj završnici savladali ekipu Topličanina iz Prokuplja rezultatom 28:27, poluvreme 16:16 i tako upisali i treći trijumf u nizu. Nakon četvrtog kola Arkus lige, Kragujevčani se nalaze na petom mestu sa osvojenih 6 bodova.

Naglašavao je stručni štab šumadijskog superligaša da iako je ekipa u naletu forme, ne sme da se opusti pred duel sa novajlijom u ligi, koji je na parket Jezera došao rasterećen i bez bele zastave. Krenuli su gosti bolje, poveli rezultatom 0:2, no domaćin to vrlo brzo anulira (2:2, 4. min). Da su tvrd orah, gostujući igrači su pokazali već u ovoj fazi utakmice, konstantno održavajući vođstvo od jednog gola sve do 13. minuta kada Đerić udarcem sa 9 metara poravnava na 7:7. Krenuli su Kragujevčani angažovanije u odbrani, čuvar mreže Jovanović skida dva sedmerca, dobijaju na širini u napadu i vrlo brzo stiču vođstvo od 3 gola (11:8, 20. min), koje čvrsto drže i naredna 3 minuta (13:10). Očekivali su navijači Radničkog da će njihovi ljubimci napraviti osetniju razliku, no Topličanin serijom 1:4 dolazi do izjednačenja (14:14, 28. min). Do kraja prvog dela igre oba rivala su postigla po 2 pogotka, tako da na isteku 30. minuta na semaforu stoji 16:16.

Odlučnije je krenuo domaćin u drugom poluvremenu i već na isteku 34. minuta kapiten Prodanović dovodi svoj tim u prednost 19:16. Održavao je Radnički vođstvo od 2 pogotka prednosti, no uporni gosti uspevaju da izjednače u 46. minutu (22:22), a već nakon 5 minuta prelaze u vođstvo (24:25, 51 .min). Trgli su se domaći rukometaši, čuvar mreže Zlatanović brani par vezanih šuteva i preko Kasalovića ponovo vode (26:25, 55. min), no Prokupčani se nisu predali. Sa dva gola dolaze ponovo do vođstva (26:27, 57. min). Nakon izgubljene lopte u napadu domaćina, Topličanin kreće u napad koji je mogao mnogo toga da reši, no na 90 sekundi do kraja Radnički osvaja loptu koju u pogodak pretvara Stanojev za 27:27. Gosti još jednom gube loptu u fazi napada i nakon minuta odmora šefa struke Žikice Milosavljevića, Radnički organizuje napad koji solo prodorom u pogodak pretvara juniorski reprezentativac Boško Stanisavljević za konačnih 28:27.

Majstori dramatičnih završnica su se još jednom poigrali sa živcima svojih navijača, ali su po ko zna koji put uspeli da u poslednjim trenucima susreta osvoje ceo plen.

Najefikasniji u redovima Radničkog su bili Miloš Barudžić sa 6, po 4 su dodali Mutavdžić, Kasalović i Đerić, dok su kod gostiju iz Prokuplja golgeterski najraspoloženiji bili Lazar Mladenović sa 8 i Stefan Stefanović sa 5 postignutih golova.

Igrač utakmice: Luka Đerić (Radnički)

RK Radnički – RK Topličanin: 28:27 (16:16)

Kragujevac: SBB Hala Jezero.  Gledalaca: 150

Sudije: Dušan Cvetković, Igor Nikolić

Sedmerci: Radnički 4 (3), Topličanin 4 (2)

Isključenja: Radnički 8 min, Topličanin 6 min

Radnički: Maljević, Grubor 2, Stanisavljević 3, Prodanović 2, Mutavdžić 4, Mojsilović, Kasalović 4, Barudžić 6, Knežević, Utvić 1, L. Đerić 4, Stanojev 2, Vasiljević, Jovanović (8 odbrana), Zlatanović (4 odbrane).

Topličanin: M. Stojanović, Peić 3, A. Stojanović 4, Stanković 1, Nikolić, Leković, Radović (14 odbrana), Jovanović 1, Mladenović 8, Kostić, Stošić, Stefanović 5, Međedović 4, Jovanović, Janićijević 1.

Nakon pauze u prvenstvu zbog EHF nedelje, Radnički u petom kolu Arkus lige ide na noge devetostrukom šampionu, ekipi Vojvodine.

Datum: 07.10.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...