x

Sedmom uzastopnom pobedom odbojkašice Srbije obezbedile četvrtfinale SP

Sedmom uzastopnom pobedom odbojkašice Srbije obezbedile četvrtfinale SP Foto: OSSRB

Ženska odbojkaška rerpezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, plasirala se i teoretski u četvrtfinale XIX SP 2022. pošto je zabeležila sedmu uzastopnu pobedu na SP u Holandiji i Poljskoj. Srbija je večeras u Lođu, u 2. kolu F grupe osmine finala, savladala Dominikansku Republiku sa 3:0, po setovima 26:24, 25:20 i 25:17, posle 78 minuta igre.


Srbija je nastavila seriju odličnih igara i pobeda. Izabrnice Danijelea Santarelija su dva kola pre kraja druge faze takmičenja i teoretski izborile plasman u četvrtfinale.


Svetsko prvenstvo u odbojci za žene 2022


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u odbojci za žene 2022


U duelu protiv Dominikanske Republike nije sve išlo glatko, ali su seniorke Srbije bile koncentrisane i precizne kada je bilo najpotrebnije. U finišu prvog seta Srbija je uspela da ispravi greške koje su rivalu omogućile da stigne do izjaednačenje, a potom su usledila dva rutinski dobijena seta. Mora se istaći vredan dopirnos igračica koje su ulazile u igru, pre svih Mirkovićeve i Bjelice u finišu prvog seta, kao i Lazovićeve, a takođe se mora istaći odlična igra Brankice Mihajlović u svim elementima, od prijema preko odbrane do napada.



Srbija će posle slobodnog dana, u petak, 7. oktobra u 3. kolu F grupe, igrati protiv Tajlanda od 15.00 časova, uz direktan prenos na TV Sport Klub 3. (Izvor: OSSRB)


Datum: 05.10.2022. Autor: OSSRB

PROČITAJTE JOŠ...