x

Odbojkašice Srbije protiv Kanade na startu SP

Odbojkašice Srbije protiv Kanade na startu SP Foto: OSSRB

Ženska odbojkaška rerpezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, otputovala je u Arnem, direktnim letom iz Beograda do Amsterdama, gde će započeti takmičenje na XIX Svetskom prvenstvu 2022, koje će se odigrati u Holandiji i Poljskoj od 23. septembra do 15. oktobra. 


Tim povodom u beogradskom hotelu „M“ organizovana je konferencija za medije na kojoj su se novinarima obratili Danijele Santareli, prvi trener ženske seniorske reprezentacije Srbije, Tijana Bošković, korektor i kapiten seniorki Srbije, Bojana Drča, tehničar seniorki Srbije, kao i Teodra Pušić, libero ženske seniorske reprezentacije Srbije.


Svetsko prvenstvo u odbojci za žene 2022


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u odbojci za žene 2022


Danijele Santareli, prvi trener seniorki Srbije, saopštio je spisak igračica (14) koji će igrati na XIX SP 2022.


Spisak ženske odbojke reprezentacije Srbije za SP 2022:


TEHNIČARI: BOJANA DRČA (CRVENA ZVEZDA) I SLAĐANA MIRKOVIĆ (ALBA BLAŽ, RUMUNIJA).


KOREKTORI: ANA BJELICA (VALEFOLJA, ITALIJA) I TIJANA BOŠKOVIĆ (EZAČIBAŠI ISTANBUL, TURSKA).


LIBERA: TEODORA PUŠIĆ (DREZDNER, NEMAČKA) I ALEKSANDRA JEGDIĆ (POTSDAM, NEMAČKA).


BLOKERI: JOVANA STEVANOVIĆ (BUSTO ARSICIO, ITALIJA), MINA POPOVIĆ (FENERBAHČE, TURSKA) I MAJA ALEKSIĆ (VOLERO LE KANE, FRANCUSKA).


PRIMAČI: BRANKICA MIHAJLOVIĆ (BEZ KLUBA), BJANKA BUŠA (BEZ KLUBA), BOJANA MILENKOVIĆ (HEMIK POLICE, POLJSKA), KATARINA LAZOVIĆ (MONCA, ITALIJA) I SARA LOZO (PROTON SARATOV, RUSIJA).


Odbojkašice Srbije će prvi meč u C grupi odigrati u nedelju, 25. septembra u Arnemu protiv Kanade od 20.00 časova. Drugu utakmicu Srbija će odigrati u Arnemu u ponedeljak, 26. septembra protiv Bugarske od 16.00 časova. Srbija će treći meč u C grupi odigrati u Lođu u četvrtak, 29. septembra protiv Nemačke od 16.00 časova. Četvrti rival Srbiji biće Kazahstan u petak, 30. septembra od 13.00 časova. Seniorke Srbije će u poslednjem, 5. kolu igrati protiv SAD u subotu, 1. oktobra od 19.00 časova.


Plasman u II fazu izboriće po 4 reprezentacije iz sve 4 grupe, koje će biti svrstane u 2 grupe sa po 8 selekcija. U F grupi u Lođu, u Poljskoj igraće po 4 rerpezentacije iz C i B grupe, dok će u E grupi u Roterdamu, u Holandiji, igrati po 4 selekcije iz A i D grupe. U II fazi, sve reprezentacije će odigrati po 4 meča protiv selekcija koje nisu bile u njihovoj grupi.


Plasman u III fazu, odnosno četvrtfinale, izboriće po 4 reprezentacije iz obe grupe.


Četvrtfinalne utakmice, kao i polufinala će se odigrati u Gljivicama, u Poljskoj i u Apeldornu, u Holandiji.


Finale i meč za treće mesto će se odigrati u Apeldornu, u Holandiji. (Izvor: OSSRB)


Datum: 21.09.2022. Autor: OSSRB

PROČITAJTE JOŠ...