x

Istorijski plasman među 100 najboljih na svetskoj rang listi

Istorijski plasman među 100 najboljih na svetskoj rang listi Foto: BSS

Sam start nove takmičarske sezone najbolji srpski mešoviti par započeo je istorijskim ulaskom u top 100 na svetu. Nakon uspešnog učešća na Yonex Belgian International 2022 gde se dvojac Vitman / Tomić plasirao među 16 najboljih parova turnira, Srbiji je stiglo još jedno veliko priznanje za dugogodišnji trud i ulaganje u razvoj srpskog badmintona u vidu istorijskog plasmana na Svetskoj rang listi .


Godnama unazad, iako znatno mlađi od svojih konkurenata, Anđela i Mihajlo u kontinuitetu ostvaruju sjajne rezultate na svetskim kupovima, na kojima su sakupili čak 16900 bodova i time sebi otvorili vrata za ulazak u sam vrh svetske badminton scene. 


„U ovaj plasman je uloženo mnogo mnogo truda i svakako je istorijski. Sa njim je značajno pomerena još jedna naša badmintonska granica, ali je on samo prolazna tačka prema našem zajedničkom cilju, a to je plasman među prvih 50 najboljih mešovitih parova na svetu do leta sledeće godine“, izjavio je Milan Barbir, glavni trener reprezentacije i čovek koji je srpski dvojac doveo do top 100 igrača na svetu. Prema njegovim navodima, novopostavljeni ciljevi su samo još jedna stanica ka daljem plasmanu među  najboljih 30 u pokušaju da se izbore prve Olimpijske igre za Badminton savez Srbije. 


„Ogromna konkurencija u vidu azijskih takmičara i njihova dominacija nad evropljanima u ovom sportu samo je dodatni izazov i ogromna motivacija da se nastavi dalje sa još većom energijom i entuzijazmom“, zaključio je Barbir.


Kada su kratkorični planovi u pitanju, najboljem srpskom dublu već početkom oktobra predstoji učestvovanje na turnirima u Nemačkoj i Holandiji na kojima će se nastaviti sa prikupljanjem poena i pohodom na još bolje pozicije na evropskim i svetskim rang listama.


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta i Olimpijski komitet Srbije obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri su doprineli ostvarivanju ovog istorijskog rezultata.


Datum: 20.09.2022. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...