x

Okupljanje rukometašica Srbije i učešće na Trofeju Karpata

Okupljanje rukometašica Srbije i učešće na Trofeju Karpata Foto: RSS

Manje od dva meseca je preostalo do početka Evropskog prvenstva za rukometašice, koje će se od 4. do 20. novembra 2022. godine održati u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. 


Prvu priliku za okupljanje i uvod u pripreme za kontinentalni šampionat reprezentacija Srbije će imati u EHF nedelji nacionalnih timova (25. septembar - 2. oktobar), kada će uzeti učešće u međunarodnom turniru Trofej Karpata. Srbija će od 29. septembra do 1. oktobra u Bistrici odmeriti snage sa selekcijama Austrije, Španije i domaćina, Rumunije.


Evropsko prvenstvo u rukometu za žene 2022


Selektor seniorki, Uroš Bregar saopštio je spisak kandidatkinja za sastav ženske rukometne reprezentacije Srbije za predstojeću akciju.


Na spisku se nalaze:


Golmani - Jovana Risović (Krim Merkator - Slovenija), Kristina Graovac (Kišvarda - Mađarska), Jelena Đurašinović (Jagodina)


Leva krila - Sanja Radosavljević (Krim Merkator - Slovenija), Aleksandra Stamenić (Kišvarda - Mađarska), Nataša Ćetković (Vojvodina)


Pivoti - Marija Petrović (Glorija Buzau - Rumunija), Edita Nuković (Union Hale - Nemačka), Katarina Bojičić (Jagodina)


Desna krila - Ana Kojić (Šiofok - Mađarska), Nataša Lovrić (Železničar), Dunja Radević (Metalac)


Bekovi - Jovana Stoiljković (Šambrej TH - Francuska), Jovana Kovačević (Ramnicu Vlčea - Rumunija), Katarina Stošić (Alba Fehervar - Mađarska), Dunja Tabak (Železničar), Kristina Liščević (Dunarea Braila - Rumunija), Jovana Jovović (Budaorš - Mađarska), Aleksandra Vukajlović (Minaur Baia Mare - Rumunija), Jelena Lavko (Dunarea Braila - Rumunija), Marija Agbaba (Bekeščaba Elore - Mađarska), Anđela Janjušević (Šiofok - Mađarska)


Okupljanje reprezentacije je planirano za nedelju, 25. septembar do 18:00 časova u hotelu M u Beogradu, odakle se kreće ka SC FSS u Staroj Pazovi gde će se odvijati trenažne aktivnosti naše selekcije do odlaska u Rumuniju.


Podsećamo, ženska rukometna reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi B u Celju u okviru koje se sastaje sa selekcijama Danske, Švedske i Slovenije. U grupi A u Ljubljani igraće Norveška, Mađarska, Hrvatska i Švajcarska, grupu C u Skoplju čine Francuska, Holandija, Severna Makedonija i Rumunija i u grupi D u Podgorici snage će odmeriti Poljska, Crna Gora, Nemačka i Španija. Nakon preliminarne faze (4-9. novembar), glavna runda takmičenja se igra u Ljubljani i Skoplju (10-16. novembar), dok je finalni vikend na programu u Ljubljani od 18. do 20. novembra 2022. godine. (Izvor: RSS)


Raspored utakmica i rezultati - Evropsko prvenstvo u rukometu za žene 2022


Datum: 17.09.2022. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...