x

Košarkaški Srbije protiv Holandije na startu Evropskog prvenstva

Košarkaški Srbije protiv Holandije na startu Evropskog prvenstva Foto: KSS

Muška košarkaška “A” reprezentacija Srbije je jutros doputovala u Prag gde će sutra započeti svoje učešće na Evropskom prvenstvu. Prvu utakmicu u okviru grupe D, “Orlovi” će igrati sutra od 21 čas u “02 areni” protiv Holandije.


U susret prvom duelu na kontinentalnom šampionatu, reprezentacija Srbije je večeras trenirala u Pragu, nakon čega je održana konferencija za medije na kojoj su govorili selektor Svetislav Pešić i kapiten Vladimir Lučić.


Evropsko prvenstvo u košarci 2022


Raspored utakmica i rezultati - Evropsko prvenstvo u košarci 2022


Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije je pred početak takmičenja i sutrašnji duel sa Holandijom izjavio:

-Konačno smo ovde, počinjemo Evropsko prvenstvo protiv Holandije, koja će biti jako motivisana da igra protiv nas. Oni imaju svoje ambicije i snove. Naš cilj je da u turnir uđemo jako odmah i pobedom otvorimo takmičenje. Ako se ne uđe sa pravim pristupom, ovakve utakimce mogu da budu opasne. Pogotovo kada je u pitanju grupna faza. Biće Holanđani jako motivisani i spremni da se nadmeću sa nama, pokazaćemo poštovanje prema njima, ali mi gledamo nas i želimo pobedu na startu.


Selektor Pešić je potom izjavio:

-Spremili smo se večeras za utakmicu protiv Holandije, radili na taktičkim stvarima. Kao što je rekao Lučić, moramo da poštujemo svakog protivnika, od Holandije očekujemo rivala koji je spreman da se bori. Od svojih igrača očekujem da pokažu minimum motivacije onoj koju će imati naš rival. Idemo od utakmice do utakmice, u procesu smo gde moramo da radimo mnogo i koristimo utakmicu protiv Holandije ne samo da vidimo gde smo, već da dalje napredujemo i podižemo formu. Bićemo spremni da damo ono najbolje. Holandija je veoma dobar tim u tranziciji, igraju jako u pojedinačnoj odbrani, imaju dobre promene sistema odbrani. Zato poštujemo našeg rivala, kao što ćemo i svakog narednog protivnika.


Selektor Pešić odredio konačan spisak košarkaša Srbije za Evropsko prvenstvo 2022


Osvrnuo se Pešić i na sve reprezentativce koji na ovom prvenstvu neće činiti tim Srbije.

-Meni je stvarno žao, jer kada sam preuzimao reprezentaciju imao sam želju da ponovo sarađujem sa Nemanjom Bjelicom, kao i sa Bogdanom Bogdanovićem. Posebno bih istakao, pošto imam iskustva u radu sa reprezentacijama Nemačke i Jugoslavije, igrači kojima smo se zahvalili su igrači koji su ostali do poslednjeg treninga. Već sam im rekao, ali moram i ovako da kažem – imam maksimalni respekt prema njima jer su pokazali da žele da budu deo reprezentacije na svaki način i na sve njih računamo. Nikola Milutinov je sada super, mnogo bolje. Prof. dr Radovanović je doneo odluku da zbog virusa ostane u Beogradu, možda će već u petak doći u Prag. Videćemo još. Bilo je dosta povreda i svega ostalog, sezona koju su naši igrači i svi ostali igrači drugih reprezentacija imali dovele su do toga da su mnogi odustali. Za sve igrače koji su bili reprezentativci u svojim zemljama i igrali prvenstva do kraja, ogromni su napori i sve stvari koje se dešavaju u smislu zdravlja i povreda nisu iznenađenje. (Izvor: KSS)


Datum: 02.09.2022. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...