Pavlović odredio 17 kandidata za izborne trke


Selektor reprezentacije za drumski biciklizam Radomir Pavlović, profesor, odredio je 17 kategorisanih biciklista i biciklistkinja za izborne trke 1. i 2. marta u Beogradu.

Na spisku su dve bicikliskinje Jovan Crnogorac (BK Novi Sad) i Jelena Erić (CCN Metalac) kao i 15 takmčara: Aleksa Marić (Crvena zvezda), Gabor Kasa (Spartak, Subotica), Bojan Đurđić (Radnički Kragujevac)  Nikola Kozomara, Nebojša Jovanović i Ivan Stević (OBK Beograd), Jovan Zekavica, Marko Danilović i Stefan Stefanović (Borac Čačak), Dejan Marić (OBK Beograd), Miloš Borisavljević i Marko Polumirac (CCN Metalac), Esad Hasanović (Radnički, Kragujevac), Goran Šmelcerović (Dubočica) i Marko Stanković.

Na ovim trkama odrediće se ekipe za dve jake manifestacije "Trofej Poreča" 9. marta i etapnu "Istarsko proleće" od 13. do 16. marta. Od izbornih trka oslobođeni su Ivan Stević iz OBK Beograda koji u profi majici vozi za rumunski Tušnad i Miloš Borisavljević iz CCN Metalca, jer su svojim visokom rezultatima na UCI trkama prošle godine izborili mesto u reprezentaciji. Stević je tražio da bude rezerva za ove trke jer sprovodi i poseban program. Jovana Crnogorac je na trkama na Kipru.

Petorica najuspešnijih na izbornim trkama stratovaće u Istri. Biciklisti koji je ne završe prvu trku "Trofej Poreča" biće vraćeni posle trke i zamenjeni sledeće rangiranim. Izborne trke su otvorene za sve bicikliste. BSS će snositi troškove ishrane i smeštaje za sve kategorisane bicikliste, osim biciklista iz beogradskih klubova. Početak hotelskih usluga je večera 1. marta, a završetak ručkom 2. marta.

Selektor Pavlović pozvao je i najbolje juniore na izborne trke: Milana Dragojevića i Daria Nimčevića iz subotičkog Spartaka, Dušana Rajovića i Andriju Čukića iz CCN Metalca, Dušana Kalabu i Andreja Galovića iz Partizana, Nikolu Rosića iz aranđelovačke Šumadije i Milana Bogdanovića iz Niškog Železničara MBN.

U stručnom štabu na izbornom trkama biće Radiša Čubrić (CCN Metalac), Predrag Prokić (Borac), Miodrag Vuleta (Šumadija Biro plan Aranđelovac) i Dejan Perčić (Spartak).

Program trka:
Subota, 1. mart 2014:
11 do 12 časova okupljanje na platou kod stadiona Partizana u humskoj.
13,00:  Avala, brdski hronometar 4,5 km.
15,00: Ostružnica pojedinačni hronometar, 4 do 9 km.
16,00: Ada - Obrenovački drum, 60 km pojedinačni hronometar.

Nedelja, 2. mart 2014:
9 - 9,30 okupljanje i polazak ispred stadiona Partizana.
10,00: Krnjača start drumske trke (Krnjača, Pančevo, Kovin, Smederevo, Brestovik, Grocka, Leštane, Bubanj potok, Beli potok, Čarapićev brest, Avala, Bubanj potok, Beli potok, Čarapićev brest, Avala) ukupno oko 160 kmDatum: 28.02.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...