x

Veliki preokret košarkaša Srbije za pobedu protiv Italije

Veliki preokret košarkaša Srbije za pobedu protiv Italije Foto: Tilo Wiedensohler / KSS

Muška “A” reprezentacija Srbije je nakon velikog preokreta savladala Italiju u polufinalu DBB Superkupa koji se igra u Hamburgu. Već sutra, “Orlovi” će od 18:30 odmeriti snage sa boljim iz večerašnjeg duela Češke i Nemačke.


Za utakmicu u Braklajs areni, selektor Pešić je prema propozicijama organizatora mogao da računa na svih 14 raspoloživih igrača, a meč je počela petorka Jaramaz, Marinković, Kalinić, Lučić i Milutinov.


U prvoj deonici, viđena je ujednačena borba iz koje je tim Srbije nakon 10 minuta igre imao pola koša prednosti (24:23). U drugoj četvrtini, tim Italije je uspevao da napravi velike probleme reprezentaciji Srbije, pa su posle druge četvrtine “Azuri” imali čak devet poena prednosti.


Početak drugog poluvremena, doneo je nastavak rasta prednosti Italije koja je u 27. minutu imala velikih 15 poena prednosti. Ipak, agresivnija igra tima Srbije, i serija od 10:2, donela je smanjenje zaostatka na 65:72 pred početak poslednje deonice.


U poslednjem periodu, Italijani su dugo uspevali da odbiju sve napade Srbije, da bi “Orlovi” do prve prednosti posle dugo vremena došli trojkama Vladimira Lučića i Nikole Jokića. Na dvojku Fontekija, odgovara Vasilije Micić novom trojkom, a potom Jokić i Kalinić obezbeđuju pobedu za naš tim rezultatom 90:86.


U timu Srbije, najefikasniji je bio Nikola Jokić sa 18 poena. Pratili su ga Nikola Milutinov, Vladimir Lučić i Vasilije Micić sa po 15, dok je Nikola Kalinić dodao 9. (Izvor: KSS)


Srbija – Italija 90:86 (24:23, 20:30, 21:19, 25:14)


Kompletnu statistiku možete videti ovde.


Evropsko prvenstvo u košarci 2022


Raspored utakmica i rezultati - Evropsko prvenstvo u košarci 2022


Datum: 19.08.2022. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...