x

Talenti rad u Karatašu krunisali finalima po novim pravilima

Talenti rad u Karatašu krunisali finalima po novim pravilima Foto: SSS

Već godinama unazad, početak avgusta je u kalendaru Streljačkog saveza Srbije rezervisan za Kamp perspektivnih strelaca vazdušnim oružjem u Sportskom centru u Karataš, pored hidroelektrane Đerdap.


Tradicija je prekinuta samo 2020. zbog pandemije koronavirusa.


Ove godine, tokom osmodnevnog kampa, koji SSS u kampu Karataš organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, u radu su učestvovali strelci uzrasta od 12 do 16 godina. Okupili su se talenti iz 23 kluba iz svih takmičarskih regiona, kao i gošća iz Republike Srpske.


Direktor kampa bio je Goran Stojadinović, a rukovodilac stručnog rada Saša Iker. Uz njih je u trenerskom timu bilo je još petnaestak stručnjaka, a savetima je mladim strelcima pomagala i promoter kampa Marija Malić, osvajač bronze puškom na prethodnim Olimpijskim igrama mladih.


Sem treninga i predavanja u streljani, za mlade sportiste su tokom boravka u Karatašu organizovani i treninzi fizičke pripreme. 


-Mladi strelci su bili vrlo orni za rad, trenirali su i prepodne i popodne, ponekad i uveče dolazili u streljanu. Bilo je dovoljno trenera da rad organizujemo i podelimo na adekvatan način. Sve u svemu zadovoljan sam kako je protekao ovogodišnji kamp. Kao i uvek, na kraju kampa priređeno je kontrolno takmičenje. Finala smo uspeli da organizujemo po nedavno uvedenim, novim ISSF pravilima – u dve faze sa duelom za zlatnu medalju.Broj strelaca pištoljem je veći nego ranije, vidi se napredak i omasovljenje u ovoj disciplini – prenosi Saša Iker.


Zlatnu medalju u kontrolnom takmičenju puškom za devojke osvojila je Ljiljana Cvetković (Niš 1881), dok je kod dečaka najprecizniji bio Veljko Janković (Jasenica, Smederevska Palanka). Pištoljem su najprecizniji bili Nađa Martinović (Partizan) i Luka Milošević (Akademac).


Datum: 12.08.2022. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...