x

Iskusni Venecuelanac novi rival Ražnatovića

Iskusni Venecuelanac novi rival Ražnatovića Foto: PR Tiger team

Izlazak Veljka Ražnatovića (25) i Aleksandra Konovalova (28) u ring garantuje istinski bokserski spektakl 20. avgusta u Jagodini. I dok Konovalov još ne zna ko mu je rival, Ražnatović uveliko gleda snimke iskusnog Venecuelanca Gusmira Perdoma s kojim će ukrstiti rukavice.

A ima šta i da vidi... Borac iz La Guaire ima iza sebe 41 profi meč, a od toga je u svoju korist rešio 28 borbi, čak 18 nokautom! Podaci da je bio izazivač za WBA pojas svetskog šampiona, tri puta Fedelatin šampion sveta i u čak sedam navrata vladar Venecuele, dovoljno govore o njegovim kvalitetima. Učinak u amaterskoj kategoriji mu je 85 pobeda i samo 11 poraza. Boksovao je sa slavnim Mikelom Keslerom, Maksimom Vlasovom, Nurijem Seferijem...

Ipak, u naponu snage je srpski bokser, uloga favorita je njegova i od nje ne može i ne želi da beži, naprotiv. Otkako je ušao u profi vode 2018. godine - ne zna za poraz. Nanizao je 11 trijumfa, osam nokautom. Baš u Jagodini je triput ulazio u ring. Samo je Francuz Isosa Mondo ostao na nogama, ali je i on poražen jednoglasnom odlukom sudija. Dvojica Veljkovih rivala nisu izdržali do kraja, bili su brutalno nokautirani.

- Drago mi je da se napokon ulaže u moju karijeru, što će i potvrditi kvalitet rivala u predstojećim mečevima. Publika u Jagodini će prisustvovati prvom pravom testu, protiv starog lava i nekadašnje nade jedne bokserske zemlje, Venecuele. Na meni je da dokažem da sam gladniji i da ga pošaljem u penziju kako najbolje umem, a to je nokautom. Uz Božiju pomoć, do pobede! - poručio je Ražnatović.

Spektakl iz Jagodine najverovatnije će direktno biti prenošen na kanalu Arena Fight, a organizator očekuje punu halu.


UČINAK VELJKA RAŽNATOVIĆA

Mečeva 11

Pobeda    11

Pobeda nokautom 8


UČINAK GUSMIRA PERDOMA

Fedelatin titule    3 (2006, 2008. i 2017)

Prvak Venecuele 7 puta

Amaterski skor    85 pobeda, 11 poraza

Profi mečeva    41

Profi pobeda    28

Profi pobeda nokautom    18

Profi poraza    13

Profi poraza nokautom    6

Datum: 08.08.2022. Autor: Dražen Ostojić

PROČITAJTE JOŠ...