x

12 juniora juri svetsku medalju

12 juniora juri svetsku medalju Foto: SAS

Kali, poznatiji kao "La Sucursal del Cielo" ili "Ogranak neba", je treći po veličini grad u Kolumbiji, sa nadimkom koji je stekao zahvaljujući veselim i prijateljskim ljudima. Kali će od 01. do 06. avgusta biti domaćin Svetskog atletskog prvenstva za takmičare do 20 godina. Tokom šest dana trajanja takmičenja Olimpijski stadion “Pascual Guerrero” primiće preko 1500 takmičara iz 158 zemalja.

Boje naše zemlje braniće čak sedam atletičarki i pet atletičara. Predvodnica naše reprezentacije biće svetska juniorska šampionka, Adriana Vilagoš, koja će braniti svoju titulu u bacanju koplja osvojenu prošle godine u Najrobiju (61,46 m)trenutno je najbolja na svetskoj rang listi što daje za parvo da se nadamo odbrani titule osvojene prošle godine. Kao i nacionalna i evropska rekorderka (U18, 196cm) u skoku uvis, Angelina Topić je primarni cilj ostvarila u Jerusalimu, gde je postala šampionka Evrope za mlađe juniorke, trenutno je, kao i Adriana najbolja na svetskim rang listama I ulazi u krug favorita za osvajanje medalje. Još jednu takmičarku imaćemo u skoku uvis, a to je Zorana Rokavec.

U našem timu nalazi se i vicešampionka Evrope za mladje juniorke u troskoku, Teodora Boberić,trenutno 4 na rang listama u troskoku, koja će takmičiti u dve discipline: troskok i skok udalj, a njoj će se pridružiti Jana Dragutinović koja ima lični rekord u troskoku od 12.94 m.

Anastasija Miča ima ostvarene dve norme za Svetsko juniorsko prvenstvo, a to su 400 m prepone i 100 m, dok će Milica Poznanović bacati disk.

Na spisku učesnika za planetarni šampionat nalazi se državni prvak na 110 m prepone, Bogdan Vidojković kao i Strahinja Radaković u istoj disciplini.

Aleksa Tomić trčaće na 800 m, dok će Jovan Stranić bacati kladivo.

I u muškoj konkurenciji na 400 m prepone će takmičiti Nikola Kostić.

Startne liste, Satnice I Rezultate možete pratiti na sledećem linku.


Datum: 29.07.2022. Autor: Katarina Branković

PROČITAJTE JOŠ...